Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint Jenson Button hamar megbocsájt az agresszívan versenyző Sergio Péreznek, így továbbra is jó hangulat fog uralkodni a csapaton belül. Bízik benne, hogy a mexikói ezután hasonló lelkesedéssel versenyez majd.

Sergio Pérez szót fogadott csapatfőnökének, Martin Whitmarshnak, aki a múlt héten agresszívabb versenyzést kért tőle: a vasárnapi Bahreini Nagydíjon a futam nagy részében keményen csatázott, és végül idei legjobb eredményét elérve a 6. helyen ért célba. A teljesítményének azonban nem mindenki örült felhőtlenül a McLarennél, a mexikói ugyanis gyakran a saját csapattársát, Jenson Buttont támadta a pályán. Az egyik alkalommal hátulról el is találta a brit autóját.

Button az eset után többször is panaszkodott Pérezre a csapatrádión, majd a futam után kijelentette, hogy a mexikói túl agresszív volt vele szemben. Csapattársa ellenben úgy gondolta, ő csak annyira volt kemény, mint Button, ezért nem hiszi, hogy bármi rosszat tett. A nézeteltérés ellenére Whitmarsh biztos benne, hogy az incidens miatt nem romlik meg Button és Pérez kapcsolata.

"Már beszéltem Jensonnal, és nagyon éretten áll a dologhoz" - nyilatkozta. "Megvan az a jó tulajdonsága, hogy később higgadtan át tudja gondolni azokat a helyzeteket, amelyekről talán másképp gondolkozott, amikor felfokozott idegállapotban kiszállt az autóból."

Whitmarsh szerint Button elég intelligens ahhoz, hogy megértse, Pérez nem akart neki rosszat. "Jenson tudja, hogy a csapattársa kereszttűzben volt" - utalt arra, hogy a mexikói az első McLaren-es versenyein meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtott, és emiatt sok kritikát kapott. "Egyszerűen arról van szó, hogy egy nyomás alatt álló srác egy kicsit túl keményen hajtott, de ez emberi dolog."

"Ezt a két srácot könnyű kezelni, mert nagyon jó emberek, ráadásul az egész istállóban nagyszerű hangulat uralkodik" - tette hozzá a csapatfőnök. "Mindannyian versenyzői mentalitást képviselünk, a garázs egyik fele mindig meg akarja verni a másikat, de ez szerintem jó dinamikát eredményez."

Whitmarsh elismeri, hogy Pérez Bahreinben túl messzire ment, de arra biztatja, hogy továbbra is legyen harcias. "Nem kellett volna hátulról nekimennie a csapattársának, hiszen defektet okozhatott volna neki, és a saját hátsó szárnyát is leverhette volna" - mondta. "De az emberek folyamatosan azt mondták, hogy idén nem volt meg benne a szikra - azt hiszem, ezt most egyértelműen cáfolta."

A McLaren szempontjából némileg "kellemetlen" helyzet ellenére Whitmarsh biztos benne, hogy Pérez önbizalmának jót tettek a Bahreinben folytatott párharcok, ezt a szikrát pedig "nem szabad kioltani belőle". Azokkal sem ért egyet, akik szerint utasítania kellett volna a versenyzőit, hogy ne harcoljanak egymással.

"Sokan azt javasoltál nekem, hogy állítsam le őket" - árulta el. "De nem tettünk így. Ennek persze szörnyű következményei is lehettek volna, összességében mégis úgy gondolom, helyesen döntöttünk - hosszú távon is tudattuk mindkettejükkel, hogy egymás ellen is versenyezniük kell, erre is fel kell készülniük."