Vágólapra másolva!
A gumigyártó eredetileg promóciós célokra akarta használni a tavaly csődbe ment istálló autóját, de nem váltak be a terveik. Az eBayen fogják árulni, a bevételt jótékony célokra fordítják.

Hamarosan bárki licitálhat a HRT egyik 2011-es autójára, a Pirelli ugyanis azt tervezi, hogy az eBay segítségével szabadul meg a tulajdonában lévő példánytól. Az olaszok akkor csaptak le a Forma-1-ben három szezont lehúzó csapat autójára, amikor a spanyol alakulat a 2012-es idény végén csődbe ment.

A HRT 2011-es modelljét az eredeti tervek szerint promóciós célokra akarták felhasználni, de senki nem érdeklődött a bemutatók iránt, így feladták ezt az elképzelésüket. Az autót még át sem festették a Pirelli színeire, így az eredeti fehér, piros, fekete színekben pompázik. "Nem sokan lelkesedtek érte, ezt igazából sajnálom" - nyilatkozta a Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery a Reutersnek.

"A marketingrészlegünk azt mondta, senki nem akarja használni, ezért én azt javasoltam, jótékonysági célból rakjuk fel az eBayre" - magyarázta Hembery. "Most éppen megpróbáljuk kitalálni, melyik kategóriába fér bele egy F1-es autó. Valószínűleg hónapokon keresztül tart majd az aukció - meglátjuk, mennyi pénzt tudunk gyűjteni."

A HRT autóját egyébként Vitantonio Liuzzi, Daniel Ricciardo és Narain Karthikeyan vezette 2011-ben. Legjobb eredményük egy 13. hely volt Montrealban, a konstruktőri bajnokságban pedig az utolsó előtti, 11. helyen végeztek.