Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj győztese nem számított ilyen könnyű versenyre, szerinte kulcsfontosságú volt, hogy már az első körökben az élre került. Webber megrovást kapott, amiért koccant Rosberggel.

Sebastian Vettel idei második győzelmét aratta Bahreinben, és a botrányos malajziai sikere után ezúttal senki nem vonhatja kétségbe, hogy megérdemelten lett az övé az első hely: a második rajtkockából indulva már a harmadik körben az élre állt, utána pedig a futam végéig a kezében tartotta az irányítást. Pályafutása 28. futamgyőzelmét - amivel az örökranglistán feljött a 6. helyre - senki sem veszélyeztette, végül 9 másodperces előnnyel ért célba az eggyel kevesebb kerékcserével taktikázó Kimi Räikkönen előtt.

A német a futam után elismerte, ő maga sem várt ennyire egyértelmű győzelmet. "Azt hiszem, elég nagy fölényben voltunk ma, erre egyáltalán nem számítottunk" - nyilatkozta. Komoly küzdelemben csak a verseny első köreiben volt része, miután a rajtnál Fernando Alonso mögé került. A spanyolt szinte azonnal sikerült visszaelőznie, majd Nico Rosberget kezdte el támadni, és a harmadik körben egy nagyszerű manőverrel át is vette tőle a vezetést.

"Tudtam, hogy kulcsfontosságú lesz, hogy a verseny elején az élre tudok-e kerülni, hiszen így ki tudtam építeni egy előnyt, majd a gumikra is tudtam vigyázni. Úgy éreztem, elhúzhatok" - magyarázta a címvédő, aki 10 pontra növelte az előnyét a pontversenyben Räikkönen előtt. "A verseny elején úgy gondoltam, ha van egy kis esélyem arra, hogy átvegyem a vezetést, akkor azt meg kell ragadnom."

Forrás: Red Bull

A német mindazonáltal úgy gondolja, nehezebb futamkezdet után is hasonló eredményre lett volna képes. "Szerintem akkor is remek versenyt futhattunk volna, ha nem kerülök rögtön az élre. Annyi viszont biztos, hogy így jobb helyzetbe kerültünk."

A másik Red Bull-lal Mark Webber kevésbé lehetett elégedett, a 7. helyről rajtolva ugyanebben a pozícióban ért célba. A futam közben pedig úgy tűnt, még a dobogóra is lehet esélye, ám kifogott rajta, hogy az első bokszkiállása után át kellett verekednie magát a forgalmon. "A kerékcserém utáni első néhány körben agresszívan vezettem, így sikerült is megelőznöm néhány ellenfelemet, de az abroncsaimnak ez nem tetszett" - magyarázta. "Ami a tempómat illeti, a második etapom katasztrofális volt, ez pedig az utolsó két etapomat is befolyásolta."

Az utolsó körökben még úgy tűnt, az 5. hely elérhető Webber számára, Lewis Hamilton azonban kemény csatában megelőzte őt, a futam végén pedig Sergio Pérez is elment mellette. "Jót harcoltam Lewisszal - egyikünknek sem maradt már gumija, de megpróbáltunk olyan keményen versenyezni, ahogy csak tudtunk" - mondta az ausztrál, aki a futam után megrovást kapott, amiért a második bokszkiállása után összeütközött Rosberggel. Bár mindkét versenyző folytatni tudta a versenyt, Webber autója megsérülhetett az eset után, így még jobban lelassult.

//videa.hu/player?v=uhjsDfJdCfCshUIw