Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint érdemes lenne átgondolni a váltócserére vonatkozó szabályokat, miután Lewis Hamilton önhibáján kívül kapott büntetést a bahreini időmérőn.

Érdekes kérdést vet fel Lewis Hamilton Bahreinben kapott öthelyes rajtbüntetése, amit váltócsere miatt róttak ki rá. A Mercedes azért kényszerült a cserére, mert a szombat délelőtti szabadedzésen a bal hátsó gumiról - valószínűleg egy fémtörmelék okozta vágás miatt - levált az egész futófelület, ettől megsérült az autó futóműve, és a féltengelyen keresztül a váltója is.

A Mercedest irányító Ross Brawn rámutatott, hogy a versenyző önhibáján kívül kapta a büntetést, és még csak nem is a csapat mulasztásáról van szó, így ideje lenne átgondolni a váltócserére vonatkozó szabályokat.

"Szerintem mindenképpen érdemes lenne vetni rájuk egy pillantást, mivel bosszantó büntetést kapni olyasmiért, amit külső körülmények okoztak" - mondta Brawn, akinek Hamilton is panaszkodott az igazságtalan büntetésről. "Szerencsére ilyesmi nem történik túl gyakran, de ha a bajnokság kritikus pontján fordulna elő, akkor kétszer ekkora bosszúságot okozna."

A csapatfőnök ugyanakkor elismerte, egyes helyzetekben nehézséget jelentene a felelősség megállapítása. "A jövőben persze nehézséget okozhatnának a kétes esetek - ez a mostani nem ilyen volt. Vajon a versenyző okozta a problémát? Vagy részben ő is hozzájárult? Az ilyen helyzetek hosszú vitákat szülhetnek" - ismerte el.