Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton azt állítja, a téli tesztek alatt kidobták a McLaren garázsából, a csapat sajtófőnöke szerint viszont csak kedvesen kikísérték, mivel éppen új fejlesztéseken dolgoztak.

A McLarentől tavaly év végén távozó Lewis Hamilton sértődötten újságolta el a sajtónak Bahreinben, hogy a téli tesztek alatt látogatást tett egykori csapatánál, azonban szabályosan kidobták a garázsból.

"Ausztráliában meglátogattam őket, de már a jerezi teszten is bementem hozzájuk. A (sportigazgató) Sam Michael azonban kidobott a garázsból. Ez nem volt túl szép tőle, rosszul esett" - mesélte Hamilton, aki gyerekkora óta tartó kapcsolatát szakította meg a wokingi gárdával.

A csapat sajtófőnöke nem hagyta szó nélkül a versenyző kifakadását. "Sam nem dobta ki Lewist a garázsból" - szögezte le Matt Bishop a The Sunnak. "Inkább kedvesen kikísérte, mivel a szerelők éppen dolgoztak az autón, amin számos új alkatrész volt látható, és ezeket egyetlen rivális csapatnak sem szeretnénk megmutatni."

"Lewis tudta, hogy nem kellene a garázsunkban lennie, ahogy mindenki más is tisztában van vele, hogy nem szabad más csapatok garázsába belépnie" - mondta.

A versenyzővel továbbra is jó kapcsolatot ápoló Martin Whitmarsh csapatfőnök hozzátette, feleslegesen fújták fel az amúgy jelentéktelen ügyet. "Soha nem jutna eszembe bemenni a Ferrari garázsába, pedig nagyon jó kapcsolatot ápolok Stefano Domenicali csapatfőnökkel" - magyarázta. "Azt hiszem, Lewist udvariasan megkérték a távozásra, kicsit naiv volt. De bármikor szívesen látjuk a vendéglátó helységeinkben, és más, erre alkalmas helyeken" - tette hozzá.

A versenyző egyébként a visszautasítás ellenére még egyszer tiszteletét tette a McLaren garázsában, bár ekkor nem szándékosan: a Kínai Nagydíjon véletlen egykori csapatához állt be kerékcserére.