Vágólapra másolva!
A spanyol nem bánkódik, amiért nem sikerült megszereznie a pole pozíciót a Bahreini Nagydíjon, mert bízik a Ferrari versenytempójában. Massa örül, hogy a második sorból indulhat a kemény gumikon.

A Ferrari mindkét versenyzője elégedetten nyilatkozott a Bahreini Nagydíj időmérő edzése után, hiszen Fernando Alonso a múlt hétvégéhez hasonlóan ismét a harmadik helyről rajtolhat, Felipe Massa pedig a riválisok büntetéseinek köszönhetően eltérő taktikával is a negyedik rajtkockát foglalhatja el.

Noha a szombat délelőtti szabadedzésen leggyorsabb kört futó Alonsót a pole pozíció egyik legfőbb várományosának tartották, a spanyol a harmadik hely miatt sem csalódott, hiszen a Ferrari versenytávon köztudottan jobb tempóra képes, mint egy körön. Alonso szerint ez valószínűleg Bahreinben is így lesz, így jó esélyekkel várja a versenyt. "A pénteken futott hosszú etapunk többé-kevésbé rendben volt, és a gumikkal sem voltak túl nagy gondjaink" - nyilatkozta az időmérő után.

"Holnap lehetőségünk lesz arra, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a dobogóért harcolhassunk - esetleg a győzelemért, ez persze még jobb lenne" - mondta, majd hozzátette: nagyon örül, hogy a Ferrari végre az időmérőn is az élmezőnybe tartozik. "Idén már harmadszor végeztünk az első három hely valamelyikén - bár a versenytempónknak köszönhetően a vasárnapunk mindig jobban alakul, nagyon örülök, hogy most már szombaton is maximálisan ki tudjuk használni a lehetőségeinket."

Alonso úgy tervezte, két kört fut a Q3-ban, a második próbálkozását azonban a kör végén megszakította. "Megpróbáltam befejezni a második körömet, az utolsó kanyarig hasonló volt az időm, mint az elsőnél. A kanyar kijáratánál azonban láttam, hogy egy tizeddel lassabb vagyok, ezért inkább a bokszba hajtottam, hogy spóroljak a gumikkal. Nem tudhatjuk, hogy kell-e még használnunk őket" - magyarázta.

Forrás: AFP

Felipe Massa a többiektől eltérő taktikával próbálkozott a Q3-ban, ugyanis a keményebb, elvileg lassabb keveréket szerelték fel az autójára. Mivel Bahreinben nincs túl nagy különbség a két abroncs teljesítménye között, a brazilnak így is sikerült megszereznie a 6. helyet, Lewis Hamilton és Mark Webber büntetése miatt pedig további két helyet előreléphet.

"Nagyon elégedett vagyok az időmérő eredményével, mert végül jó döntésnek bizonyult, hogy kockáztattunk a Q3-ban, és eltértünk az eredeti tervünktől" - magyarázta Massa, majd elárulta, a kemény abroncsokon egyszerűen jobbnak érezte az autóját. "Úgy éreztem, a közepes gumikon sem harcolhattam volna az első helyekért, mert kevés volt a tapadás, és az autóm hátuljával is küszködtem."

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry is elégedett volt a Ferrari időmérőkön mutatott fejlődésével, különösen annak fényében, hogy a pénteken bevetett újítások közül nem mindegyiket hagyták fent az autón. "Csak a legjelentősebbeket használtuk, a többit majd a következő nagydíjakon vetjük be" - árulta el. "Még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, de a mai különbségek azt mutatják, hogy jó irányba haladunk."