Vágólapra másolva!
Még nem biztos, hogy módosítanak az abroncsokon, de ha igen, akkor is csak kis mértékben. A szezon későbbi szakaszában már nem változtatnak rajtuk.

A rendkívül gyorsan elhasználódó abroncsokat ért kritikák miatt a Pirelli végül beadta a derekát, és úgy döntöttek, a Bahreini Nagydíjat követő kedden megtárgyalják, hogy szükséges-e változtatásokat végrehajtani az idei gumikon. A gyártó sportigazgatója, Paul Hembery azonban hangsúlyozta, csak olyan módosítások jöhetnek szóba, amelyek az összes csapat érdekeit szolgálják. A Red Bull az idény eleje óta győzködi a Pirellit, hogy változtassanak a gumikon, a mezőny tizenegy csapatából nyolc azonban kifejezetten ellenzi ezt.

Hembery elmondta, a keddi megbeszélésen elsősorban azt fogják megvizsgálni, hogy a hátralévő tizenöt pályára alkalmasak lennének-e a jelenlegi gumik. "Ezt figyelembe kell vennünk, hiszen ellenkező esetben később még nagyobb problémákkal találkozhatunk - és akkor talán azzal jönne hozzánk nyolc csapat, hogy változtatnunk kell a gumikon."

A sportigazgató hozzátette, a módosításoknak mindenképpen a szezon első felében kell megtörténniük, utána pedig már nem változtatnak a gumik összetételén. "Mindent nagyon korán el kell végeznünk, különben megvádolhatnak minket azzal, hogy befolyásoljuk az eredményeket" - magyarázta. "De bárhogy is döntünk, a gumik továbbra is sokkal lágyabbak lesznek, mint tavaly."

A Pirelli valószínűleg csak a lágy és a kemény abroncsokat változtatja meg, de azokat sem jelentős mértékben. "Lehet, hogy kicsit lejjebb kell vinnünk ezeknek a keverékeknek az üzemi hőfokát, különösen a hűvösebb versenyek miatt" - ismerte el. "Ezek azonban kis változtatások, és talán nem olyan irányba történnek, ahogy néhányan szeretnék."

Az olaszok továbbra is fenntartják javaslatukat, hogy a pénteki első szabadedzésekre egy extra szett tartósabb gumit biztosítanak a csapatoknak, azt azonban még nem tudják, ez milyen formában valósulhatna meg. Ők eredetileg csak a versenytapasztalat nélküli újoncoknak adnának több abroncsot, az istállók azonban azt szeretnék, ha mindenki használhatná őket.