Vágólapra másolva!
Adrian Sutil és Paul di Resta állítja, sikerült tisztázniuk a Kínai Nagydíj rajtja után történt ütközésüket, így nincs köztük harag.

Kínos incidenssel indult a Force India versenye a múlt heti Kínai Nagydíjon: a rajt után a csapat két pilótája, Adrian Sutil és Paul di Resta összeütközött, a német ráadásul leszorította a pályáról a skótot, aki így több pozíciót veszített. Di Restának a verseny végéig sikerült feljönnie a 8. helyre, Sutil azonban kiesett, miután később Esteban Gutiérrez hátulról nekiment.

A Force India a futam után elbeszélgetett a két versenyzővel, nagyobb óvatosságra intették őket az egymás elleni küzdelemben. Bahreinben Adrian Sutil elmondta, sikerült megbeszélniük az esetet, és mindketten túlléptek az incidensen. "Van olyan istálló a paddockban, ahol ennél rosszabb helyzet alakult ki a csapattársak között. Tiszteljük egymást, így nem hiszem, hogy bármilyen probléma lenne köztünk" - jelentette ki.

Sutil elárulta, nehéz felmérnie, hogy egy versenyszituációban mennyire kell kesztyűs kézzel bánnia a csapattársával. "Elvégre mindenkivel harcolnunk kell" - mutatott rá. "A csapattársunkkal egy kicsit óvatosabbnak kell lennünk, de vele is meg kell küzdenünk. Ezek nagyon kicsi különbségek, így nehéz megítélni a helyzetet."

A német szerint senki nem tulajdonított volna nagy jelentőséget az esetnek, ha egy másik csapat autójával ért volna össze a rajt után, és egyébként is csak félreértették egymást Di Restával. Csütörtökön a skót is megerősítette, hogy nincs feszültség a két versenyző között. "Természetesen megbeszéltük az esetet, és elmondtuk egymásnak a véleményünket. Szerintem megoldódott a probléma " - jelentette ki.