Vágólapra másolva!
Sejteni lehetett, hogy a bahreini pálya nem fekszik majd az autójuknak, Sergio Pérez örül, ha egyáltalán bejutnak a Q3-ba.

Bár Jenson Button Sanghajban elért 5. helye bizakodásra adott okot a McLarennél, a csapat újra gyenge formában kezdte a bahreini hétvégét: az első szabadedzést a brit az ötödik helyen fejezte be, délutánra azonban már Sergio Pérezzel mindketten kiszorultak a top tízből.

"Nagyon nehéz megtalálni itt a helyes beállításokat" - mondta Button. "Azt hiszem, nem titok, hogy a kigyorsításoknál és az oldalirányú terhelés mellett szükséges tapadás az egyik gyenge pontunk, így ez a pálya kemény dió számunkra."

Bár a versenyző általában kíméletesen bánik a gumikkal, a bahreini pályán még ő is tehetetlennek bizonyult a Pirellik gyors kopásával szemben. Ennek ellenére jobb eredményt vár a közvetkező két napban. "Úgy érzem, találtunk egy beállítást és egy irányt holnapra, amivel versenyképesebbek lehetünk" - tette hozzá.

Forrás: AFP

A McLaren másik autóját vezető Pérez nem volt ennyire optimista: ő még jobban küszködött, és nem is vár jelentős javulást a szombati időmérőig. "Ez nagyjából megmutatja, hol állunk. Ha találunk is néhány tizedet, attól nem igazán fogunk előrébb kerülni" - jósolta a mexikói. "Remélhetőleg a versenyre ki tudunk találni valamit, mivel az időmérőn küzdenünk kell majd a Q3-ba jutásért."

Martin Whitmarsh csapatfőnök is arról számolt be, hogy a gumik a múlt heti Kínai Nagydíjhoz hasonlóan komoly fejtörést okoznak nekik. "Jensonnak és Checónak sem volt konkrét problémája a mai edzéseken, de sok csapathoz hasonlóan mi is szenvedtünk azzal, hogy a közepes gumik kibírjanak egy egész etapot - valószínűleg ez a probléma újra és újra felmerül majd a hétvége hátralévő részében" - mondta.