Vágólapra másolva!
Úgy futotta meg a legjobb kört a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésén, hogy az utolsó kanyarokat elrontotta. Grosjean elégedett az új kasztnijával.

A remek formában lévő Kimi Räikkönen a Bahreini Nagydíj pénteki napján is meggyőző teljesítményt nyújtott, a mérvadóbb délutáni edzésen sikerült megfutnia a leggyorsabb köridőt. A biztató kezdés ellenére nem szeretné elbízni magát, hiszen állítása szerint pénteken még nem lehet tudni, hogy állnak a többi csapathoz képest, ráadásul az autóját sem érezte "különösen jónak".

"Mi a saját programunkat követtük, és nem igazán figyeltünk arra, hogy másokkal mi történik" - nyilatkozta Räikkönen, aki délután 7 századdal bizonyult gyorsabbnak Mark Webbernél. Azzal azonban egyetért, hogy a Lotus ismét pozitívan kezdte a hétvégét. "A leggyorsabb körömben egyébként hibáztam is az utolsó kanyarokban, tehát még faraghattunk volna a köridőnkből" - árulta el a finn, akinek a hosszú etapokon is ígéretes volt a tempója.

Forrás: AFP

Bár Räikkönen délelőtt csak a 9. helyet érte el, ezt annak tulajdonítja, hogy az edzés nagy részében a beállításokon dolgozott. "Ezen a pályán nehéz eltalálnunk a megfelelő beállításokat, ráadásul a szélnek is fontos szerepe van - egyszer előnyhöz juttathat minket, máskor viszont hátrányt jelent" - magyarázta. "Minden a kis részleteken múlik, akár egy másodpercet is veszíthetünk, ha nem válik be valamilyen módosítás, így nagyon gyorsan változhatnak az erőviszonyok. Kipróbáltunk néhány újítást is - úgy tűnik, jól működnek."

Csapattársa, a szezon első három versenyén az autójával küszködő Romain Grosjean új kasztnit kapott a bahreini versenyhétvégére, így az edzések nagy részét az alkalmazkodással töltötte. Délután a 7. helyen végzett, majdnem fél másodperccel Räikkönen mögött. "Ma azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk az összhangot a kasztni, a beállítások és a gumik között, hogy mindent kihozhassunk az autónkból, amit akarunk" - mondta, majd hozzátette, jónak érezte az új kasztnit. "Tudjuk, hogy mit akarunk, de nehéz minden kis részletet pontosan eltalálni - ettől függetlenül egyre közelebb járunk ehhez, pozitív napunk volt."