Vágólapra másolva!
A 2014-re tervezett Orosz Nagydíj promotere biztos benne, hogy időben befejeződnek a pályán zajló munkálatok. Vettel a jövő héten kipróbálhatja a pálya egy részét.

Időről időre felmerülnek olyan híresztelések, hogy anyagi okok miatt a tervezettnél lassabban halad az építkezés az új orosz Forma-1-es pálya helyszínén. A verseny promotere azonban most kijelentette, nincs kétsége afelől, hogy 2014 szeptemberében gond nélkül megrendezhetik az első Orosz Nagydíjat Szocsiban.

"Mindenkit szeretnék biztosítani arról, hogy a munkálatok teljes mértékben a terveink szerint haladnak" - jelentette ki Oleg Zabara, a verseny promoterének ügyvezető igazgatója. "Jelenleg semmi okot nem látunk a verseny elhalasztására. Az a tervünk, hogy 2014 szeptemberére minden munkával végezzünk."

Bár némi nehézséget okoz, hogy a Forma-1-es futam mellett Szocsi téli olimpiát is rendez 2014-ben, Zabara szerint mindkét eseményre rendben fel tudnak készülni. "Az aszfalt első rétegét már le is fektettük az 5,8 kilométeres pálya 60 százalékán. Ennél többet egyelőre nem tudtunk megépíteni az olimpiai stadionok és a gyalogoshidak építése miatt."

"A bokszutca épületei, az orvosi központ, valamint a versenyirányítási torony viszont szerkezetileg már elkészült, csak a külső burkolatot és a belső munkálatokat kell befejeznünk. A főtribün első szintjét is megépítettük már" - tette hozzá az igazgató.

A Forma-1-es versenyzők közül egyébként Sebastian Vettel tesztelheti először az orosz pályát, igaz, egyelőre csak utcai autóval: az Infiniti által szervezett sajtóeseményen a jövő héten próbálhatja ki David Coultharddal együtt a pálya eddig megépített részét.