Vágólapra másolva!
A sokat kritizált Pirellinek még nem ajánlottak szerződést 2014-re, Paul Hembery egyre türelmetlenebb. Olasz lapértesülések szerint távozása esetén a Hankook válthatja a gyártót.

A Forma-1-be 2011-ben visszatért Pirelli szerződése az idei szezon végén lejár, és egyelőre még nem tudni, hogy jövőre is ők szállítják-e a gumit az F1-es csapatoknak. A gyártó sportigazgatója, Paul Hembery már korábban is jelezte, hogy szeretnék folytatni az együttműködést, új szerződési ajánlatot azonban még nem kaptak. "Nem maradhatunk ilyen bizonytalan helyzetben" - jelentette ki a múlt héten a sportigazgató.

A kiszámíthatatlan viselkedésű, rendkívül gyorsan kopó abroncsokat gyártó Pirelli sok kritikát kapott az elmúlt években, Hembery ennek ellenére nem retten meg az újabb három év kihívásától, a szerződésajánlatra azonban szükségük lenne ahhoz, hogy egyértelműen dönteni tudjanak a folytatásról. "Minél előbb tudni szeretnénk, hogy továbbra is mi leszünk-e a gumiszállítók, ez azonban a szabályokon is múlik" - nyilatkozta. "Középtávon érdekel minket a Forma-1-es szereplés, de csak akkor, ha ez pénzügyileg is megéri nekünk."

A 2011-es idény előtt a koreai Hankook volt a másik komoly jelentkező az F1-es szerződésre. Bár akkor nem ők lettek a befutók, a vállalat elnöke úgy nyilatkozott, a jövőben újra tárgyalnának a lehetőségről. Az olasz Italiaracing értesülései szerint a koreaiak valóban készen állnak megkezdeni a tárgyalásokat a 2014-es idényről. A gyártó korábban még soha nem szállított abroncsokat Forma-1-es csapatoknak, más versenysorozatokban azonban képviselteti magát.