Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali biztos benne, hogy a Ferrari versenyzőakadémiáján nevelkedett francia nagyobb csapatoknál is bizonyítaná a tehetségét. Az első bahreini szabadedzésen Rodolfo González vezetheti Bianchi autóját.

A Forma-1-ben 2013-ban debütáló öt újonc közül egyelőre Jules Bianchi nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, annak ellenére, hogy a mezőny egyik leggyengébb csapatánál, a Marussiánál versenyez. A 23 éves francia mindhárom eddigi nagydíjon magabiztosan verte csapattársát, Max Chiltont és a Caterham versenyzőit.

Bianchi teljesítményét a Ferrari is figyelemmel kíséri, hiszen évek óta tagja az olaszok utánpótlás-programjának. A francia nem titkolja, hogy a jövőben szeretne a Ferrarinál kikötni versenyzőként, és egyelőre úgy tűnik, jó úton halad a célja felé - Stefano Domenicalit legalábbis már sikerült meggyőznie tehetségéről. "Szerintem nagyszerű idénye van" - nyilatkozta az olasz istálló csapatfőnöke. "Az autója képességeit figyelembe véve az első három versenyen hihetetlen volt a tempója."

"Nagyon örülök neki, mert hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy fejlődjön, ráadásul részt vesz az utánpótlás-programunkban" - tette hozzá Domenicali. "Remélem, sikerül fenntartania ezt a tempót - biztos vagyok benne, hogy a jövőben nemcsak a jelenlegi csapatánál, hanem más istállóknál is megmutathatja majd a tehetségét."

Az előző szezont tesztpilótaként a Force Indiánál töltő Bianchi elárulta, manapság a korábbi éveknél lazább a kapcsolata a Ferrarival, de tudja, hogy az olaszok figyelik a teljesítményét. "Már nem dolgozom a szimulátorukban, de néha még a csapattal edzek a maranellói edzőtáborukban" - mondta az Autosportnak. "Még mindig szemmel tartanak, hiszen Ferrari-versenyző vagyok. Nagyon fontos számomra, hogy teljesítsek, és megmutassam: jól döntöttek, amikor bíztak a képességeimben."

Bianchi dolgát nehezítheti a hétvégi Bahreini Nagydíjon, hogy a pénteki első szabadedzésen át kell adnia az autóját a csapat tartalékpilótájának, Rodolfo Gonzáleznek. A 26 éves venezuelai - aki az előző négy szezonban a GP2-ben versenyzett - most először ülhet F1-es autóba egy versenyhétvégén, korábban azonban már a Force India és a Caterham autóját is vezethette.

"Jó érzés lesz visszaülni egy versenyautóba, különösen úgy, hogy újra Forma-1-es autót vezethetek. A korábbi F1-es tapasztalataimnak köszönhetően felkészültnek érzem magam" - nyilatkozta González. "Szeretem ezt a pályát - az első edzésen elég poros lesz, de szórakoztató. Már várom, hogy kiderüljön, mire vagyok képes."