Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh szerint a mexikói is tisztában van vele, hogy jobb teljesítményt kell nyújtania. Szerinte Pérez nem volt túl agresszív Sanghajban, sőt még keményebb versenyzést vár tőle.

A Lewis Hamilton helyére szerződtetett Sergio Pérez egyelőre nem nyújtott meggyőző teljesítményt a McLarennél: mindössze egyszer, a Malajziai Nagydíjon tudott pontszerzőként, a kilencedik helyen célba érni. A bajnokságban így csak a 14. helyet foglalja el, míg tapasztalt csapattársa, Jenson Button úgy a 8., hogy malajziai kiesésével valószínűleg egy 5. helyet vesztett el. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint a 23 éves mexikói is tisztában van vele, hogy ennél jobban kell teljesítenie.

"Nem elégedett magával, és nem is kell, hogy az legyen" - nyilatkozta Whitmarsh, aki ennek ellenére védelmébe vette Pérezt. Szerinte a mexikói dolgát a nyomás is nehezíti, hiszen egy élcsapatban sokkal több figyelem irányul a teljesítményére, és az elvárások is nagyobbak, mint korábbi munkaadójánál, a Saubernél. "Fiatal versenyző, és nehéz hétvégéje volt" - nyilatkozta. "Eddig mi sem adtunk neki túl jó autót, ráadásul egy olyan csapattárs ellen kell teljesítenie, mint Jenson - aki fantasztikus munkát végzett az autónkkal."

"Az egész csapatnak mellé kell állnia, támogatnunk kell ezt az óriási tehetséggel rendelkező, fiatal versenyzőt" - mondta Pérezről. "Szerintem tisztességes munkát végzett, ha figyelembe vesszük, hogy meg kellett birkóznia a gyorsan kopó abroncsokkal, a trükkös versenyekkel és egy olyan autóval, amely még nem tartozik az élmezőnyhöz."

Pérezt a Kínai Nagydíj után Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton is kritizálta, szerintük a mexikói túl keményen védekezett ellenük. A finn autója meg is sérült, amikor egy előzési kísérlet közben hátulról belerohant a McLarenbe. Whitmarsh azonban elárulta, a csapat a jövőben még keményebb versenyzést vár Péreztől. "Szerintem eddig túl udvarias volt, be kell keményítenie" - vélekedett. "Eddig jóindulatúan elengedte maga mellett a többieket, Kínában legalább kicsit agresszívabban versenyzett."