Vágólapra másolva!
Jenson Button örül a 8. rajthelyének, hiszen előtte mindenki a gyorsan kopó lágy gumikon rajtol a Kínai Nagydíjon. Az időmérőjével elégedetlen Pérez is a stratégiában bízik.

A Kínai Nagydíjon használható lágy és közepes keverékű abroncsok között óriási a különbség, az előbbivel szinte egy kört is lehetetlen megtenni úgy, hogy ne kezdjenek elhasználódni. Az időmérőn a Q3-ba jutott versenyzők közül ezért többen is beáldozták a jó rajthelyet annak érdekében, hogy a versenyt a sokkal tartósabb közepes gumikkal kezdhessék meg. Közülük Jenson Button járt a legjobban, aki Sebastian Vettellel és Nico Hülkenberggel ellentétben legalább vánszorogva megtett egy teljes kört, így több mint 2 perces idejével a 8. rajtpozíciót szerezte meg.

"Az volt a célunk, hogy a közepes keveréken rajtoló versenyzők közül mi legyünk legelöl a rajtrácson - még akkor is, ha ez a 10. helyet jelenti -, és ez sikerült is" - nyilatkozta az időmérő után. A brit nem csak a McLaren taktikájával volt elégedett, a legutóbbi két nagydíjhétvégéhez képest lényegesen jobbnak érzi az autóját.

Forrás: McLaren

"Úgy gondolom, igazán elégedettek lehetünk az időmérős teljesítményünkkel: még nem vagyunk olyan gyorsak, mint az élcsapatok, de a Q2-ben elért 7. helyezésünk igencsak kielégítő volt. Ráadásul mindkét Red Bullt megelőztem úgy, hogy a Q3-ban két perc alatt teljesítettem a körömet - ez elképesztő!" - viccelődött Button, aki reméli, hogy a versenyen is kifizetődik a stratégiájuk. "Előttem mindenki szemcsésedő lágy gumikkal fogja megkezdeni a versenyt - szerintem a magas üzemanyagszinttel ugyanúgy fognak kopni a lágy abroncsok, ahogy a tegnapi edzéseken láthattuk, így rendkívül érdekes futamra számíthatunk."

Sergio Pérez kevésbé lehetett elégedett: harmadik McLaren-es időmérőjén is kikapott Buttontól, ezúttal az időmérő harmadik szakaszába sem sikerült bekerülnie. "Eddig nehéznek bizonyult ez a hétvége. Igazából be kellett volna jutnom a Q3-ba, de a Q2-ben nem tudtam olyan sokat javulni, mint a többiek. A mért köröm előtt nem tudtam rendesen felmelegíteni a gumikat, így nem sikerült összeraknom egy igazán jó kört" - mondta a mexikói, aki csapattársához hasonlóan a stratégiában bízik. "Holnap a gumik mindenkinek megnehezítik a dolgát, így kiszámíthatatlan lesz a verseny."