Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke szerint a német malajziai magánakciója nem kérdőjelezte meg az ő pozícióját a csapat élén.

Christian Horner nem érzi úgy, hogy csorba esett a tekintélyén, amikor Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíjon figyelmen kívül hagyta az utasítását, és megelőzte Mark Webbert. A Red Bull csapatfőnöke az eset kapcsán sok kritikát kapott, egyesek szerint nem képes elég erős kézzel vezetni az istállót. Horner szerint azonban Vettel is pontosan tudja, ki a főnök a csapatban.

"Azóta irányítom a Red Bullt, mióta beléptük a Forma-1-be, és három világbajnoki címig vezettem őket. Néha voltak súrlódásaink, de ezek is előrelendítették a csapatot" - mondta. "Nem hiszem, hogy Seb egy pillanatig is azt gondolta volna, hogy ő irányítja az istállót. Tudja, hogy mi alkalmazzuk őt - és azt is tudja, hogy miért."

Noha Vettel Kínában azt mondta, egy hasonló szituációban megismételné a manőverét, Horner szerint a német tanult a szepangi esetből. "Azon a versenyen nem tette meg, amit kértem tőle" - nyilatkozta. "Hogy örültem-e ennek? Nem. Elnézést kért érte? Igen. Tanult belőle? Igen. Vajon újra megtenné? Ezt tegnap elmagyarázta - de hozzá kell tennünk, hogy a két versenyzőnk közötti harcnak már történelme van."

Forrás: Red Bull

Horner szerint Vettel és Webber kapcsolata nem sokat változott a Malajzia Nagydíj óta, hiszen soha nem álltak túl közel egymáshoz. Ennek ellenére kiemelte, hogy az F1 történetének egyik legsikeresebb pilótapárosát alkotják, és idén is mindketten a világbajnoki címért hajtanak. "Ami megtörtént, az megtörtént, már nem tudjuk megváltoztatni" - mondta. "Előre kell néznünk, most ezzel a futammal, majd a hátralévő 16 nagydíjjal foglalkozunk."

Az eset után a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz kijelentette, a Red Bull többé nem alkalmaz csapatutasítást. Horner elmondta, az istálló eddig is támogatta a versenyzők közötti csatát, Szepangban is csak biztonsági okokból próbálták ezt megakadályozni. "Malajziában sem amiatt aggódtunk, hogy a pilótáink versenyeznek egymással - hanem amiatt, hogy ennek milyen következményei lehetnek a gumikopásra nézve, ráadásul az első két helyen álltunk" - magyarázta. "Természetesen mi is azt szeretnénk, ha a versenyzőink egyenlő esélyekkel harcolnának egymással."