Vágólapra másolva!
A német versenyző fejlesztéseket vár csapatától, hogy előrébb lépjenek a mezőnyben. Kínában már érzi a javulást.

A Sauber nem fogalmazott meg konkrét célt a 2013-as Forma-1-es szezonra, csupán annyit, hogy fejlődjenek. A csapat tavaly hatodik lett a konstruktőri bajnokságban, de egyelőre úgy tűnik, nehezen tudnak majd javítani a pozíciójukon idén: a Ferrari, a Lotus, a Mercedes és a Red Bull továbbra is sokkal előrébb jár náluk, a Force India és a McLaren pedig szintén erősebbnek tűnik (bár a Sauber még megelőzi a tabellán a McLarent).

Nico Hülkenberg Malajziában egy 8. hellyel hívta fel magára a figyelmet, de úgy gondolja, ennél több kell a csapattól. "Igen, ameddig nem leszünk képesek tényleg harcolni a Q3-ba és a legjobb tízbe kerülésért" - felelt az Autosport erre vonatkozó kérdésére. Malajziai eredményéhez ugyanis hozzájárult, hogy kiesett előle Fernando Alonso és Jenson Button is.

"Úgy vélem, sokkal több lehetőség van előttünk. Még a szezon korai szakaszánál tartunk, de gyorsan kell haladnunk, és változtatásokat kell végrehajtanunk, mert ebből jelentős hasznunk lehet" - tette hozzá a német.

Forrás: AFP
Hülkenberg Malajziában

A kínai edzéseken a Sauber bevetett egy új hátsó szárnyat, amellyel növelni próbálják az autó hátuljának leszorítóerejét. Hülkenberg úgy érzi, a fejlesztések eredményesek voltak, noha a javulást nem tudja számszerűsíteni, mivel a délutáni lágy gumis rövid sprintjében forgalomba került, ezért a köre nem lett optimális. "Előre léptünk, de hogy mennyire, azt még nem tudom teljes bizonyossággal megállapítani" - mondta.