Vágólapra másolva!
A Mark Webberrel közismerten hűvösebb viszonyban lévő Helmut Marko szerint csak rosszul értelmezték a korábbi nyilatkozatait. Azt ígéri, a Red Bull nem ad több csapatutasítást.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az elmúlt években többször is olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt sugallták, hogy a csapat két versenyzője közül Sebastian Vettel pártját fogja. A tavalyi szezon után például kijelentette, hogy Mark Webber képtelen egy egész idényen át kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és a világbajnoki harcban rá nehezedő nyomást sem bírja. Webber erre úgy reagált, már régóta nyilvánvaló, hogy ő nem szerepel Marko terveiben.

Az osztrák tanácsadó azonban most kijelentette, nem állt szándékában kétségbe vonni Webber képességeit, korábbi nyilatkozatát csupán félreértelmezték. "Először is, az interjú németül zajlott" - nyilatkozta az El Confidentalnak. "Mivel éppen karácsony volt, sok más nyelvre is lefordították. Megkérdezték tőlem, miért Vettel, és nem Mark lett a bajnok - tényekkel alátámasztva próbáltam magyarázatot adni erre. A magazin pedig úgy állította be a szavaimat, mintha Mark ellen beszéltem volna."

"Nem gondoltam, hogy úgy értelmezik majd a szavaimat, mintha kritizáltam volna Markot" - folytatta, majd az ausztrál képességeit méltatta. "Mark mindig jó hírű versenyző volt, és én is mindig mondtam, hogy egy megfelelő autóval képes győzelmet aratni. Ha azonban neki jó autója van, akkor - számára sajnálatos módon - Vettelnek is. Ez pszichés szempontból nagyon nehéz lehet neki."

A Malajziai Nagydíj óta még nagyobb figyelem hárult Webber és a Red Bull vezetőségének kapcsolatára, az ausztrál ugyanis Szepangban rendkívül dühös volt, amiért Vettel a csapat utasításai ellenére megelőzte őt a verseny záró szakaszában. Marko azonban a német Sport Bildnek nyilatkozva elárulta, az istálló a jövőben szeretné elkerülni a malajziaihoz hasonló kínos szituációkat. "Többé nem adunk ki csapatutasításokat" - jelentette ki a Kínai Nagydíj előtt.