Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója elismerte, hogy a felkészülés során inkább a hosszabb etapokra figyelnek, de az időmérős tempót sem hanyagolják. A Ferrarinál keményen dolgoznak azon, hogy erősebb legyen az autójuk a kvalifikációkon.

A Ferrarinak évek óta nem erőssége az időmérő: 2009 óta csupán négyszer szerezték meg a pole pozíciót, ráadásul az előző kettő, a 2012-es silverstone-i és hockenheimi vizes pályán született. Úgy tűnik, hogy idén javult a csapat kvalifikációs tempója, Felipe Massa és Fernando Alonso ugyanis a 2. és a 4., illetve a 3. és az 5. helyről rajtolhatott el az idei két futamon.

A csapat technikai igazgatója, Pat Fry ugyanakkor kijelentette, hogy egy mért körön még nagy a lemaradásuk a legjobbaktól, de keményen dolgoznak a fejlődés érdekében. "Eddig a hosszabb etapokra koncentrálunk, bár azok most már nem annyira hosszúk, mint régebben, ugyanis idén több bokszkiállásra számítunk. Ugyanakkor az időmérős tempónkat sem hanyagoltuk, és biztos vagyok benne, hogy abból többet hozhatunk ki, ahogy egyre többet megtudunk az autóról" - közölte a Ferrari médiaoldalával.

"Egész jó versenytempót mutattunk, és az összes eddigi gumitípuson jól teljesítettünk. Mindazonáltal még messze vagyunk attól, hogy a leggyorsabbak legyünk egy időmérőn, és ennek javításán keményen dolgozunk."

A csapatnál nem tudják, hogy a következő versenyen milyen formában lesznek, mert a kínai pálya jellege eltér az előző két helyszínétől.