Vágólapra másolva!
Bíznak benne, hogy megoldották az integrált kerékanyával kapcsolatos problémákat. Továbbra is a McLarent tartják a közvetlen ellenfelüknek.

A Force India Melbourne után Szepangban is meggyőzően gyors volt, végül azonban az elrontott kerékcserék következtében mindkét autójuk kiesett a versenyből. A gondot az új, felnibe integrált kerékanya konstrukciós hibája okozta, a csapatnál azonban már rögtön a Malajziai Nagydíjat követően kijelentették, hogy nem térnek vissza a korábbi változathoz.

Bíznak benne, hogy az azóta eltelt két hétben a mérnökeiknek sikerült orvosolniuk a problémát. Szepangban "úgy tűnt, mindkét autónkat pontszerző helyen tudjuk a célba juttatni, amíg a kerékanyák közbe nem szóltak. Több hetünk volt rá, hogy megértsük, mi állt a háttérben, és keményen dolgoztunk, hogy a végére is járjunk" - árulta el a Force India kínai előzetesében Vijay Mallya, a csapat főnöke.

Az ausztráliai 8. helyével eddig 4 pontot gyűjtő Paul di Resta szerint a VJM06 Sanghajban is ütőképes lesz. A Force India továbbra is a szezont nehezen kezdő McLarent tekinti a közvetlen ellenfelének.

"Kínában az előző két verseny helyszínéhez képest teljesen más a klíma, de a melbourne-i hűvösben és a malajziai hőségben egyaránt jól teljesítettünk" - mutatott rá a skót. "Tudjuk, hogy a McLaren rendkívül erős csapat, és hatékonyan fog fejleszteni, de keményen igyekszünk, hátha sikerül előttük maradnunk."

Di Resta csapattársa, Adrian Sutil is magabiztosan várja a Kínai Nagydíjat. "A pálya vonalvezetése nem különbözik túlzottan a szepangitól, ezért passzolnia kell hozzánk. Remélem, erősek leszünk" - mondta. "Kínában új kombinációban kapunk gumikeverékeket - a lágyat és a közepeset -, de úgy tűnik, elég jól bánunk a gumikkal, amit ki is kell használnunk."

A Force India 10 pontjával egyelőre a konstruktőri összetett 5. helyén áll, míg a McLarennek csupán 4 pontja van.