Vágólapra másolva!
Bár elismeri, hogy még korai erről beszélni, nem tagadja, hogy a teljesítményével szeretné lenyűgözni a maranellói istállót.

A francia Jules Bianchi, a Ferrari tehetségkutató programjának tagja a szezon előtt a Force India egyik pilótaüléséért volt versenyben, ám miután azt nem ő, hanem Adrian Sutil nyerte el, végül a sereghajtó Marussia színeiben mutatkozhatott be. Méghozzá nem is akárhogy: a második nagydíján, Malajziában már megszerezte a csapat számára értékes 13. helyet, és felhívta magára a nagyobb istállók figyelmét.

Bianchi nem tagadta, hogy a Ferrarihoz szeretne bejutni, ahol Felipe Massa jövője hosszútávon akkor sem tekinthető biztosnak, ha idén sokat fejlődött. "Továbbra is tartom a kapcsolatot a Ferrarival, hiszen a versenyzőakadémiájuk tagja vagyok, ezért nyilván rajtam tartják a szemüket" - mondta a francia a Sky-nak. "De nem akarom, hogy emiatt extra nyomás nehezedjen rám - jelenleg a Marussiánál vagyok, tehát náluk akarok szép munkát végezni, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég."

Azt Bianchi is elismeri, hogy még túl korai lenne konkrét terveket szövögetnie a Ferrarival kapcsolatban. "Természetesen foglalkoztat a dolog, hiszen az akadémián keresztül már most is szerződés köt hozzájuk, és a jövőben mindenképpen szeretnénk közösen csinálni valamit" - tette hozzá. "Továbbra is ezen a szinten kell teljesítenem, sőt fejlődnöm kell. Meglátjuk, hogyan alakulnak a továbbiak, de jövőre még szívesen maradnék a Marussiánál."

Az Autosportnak nyilatkozva a WSR-ből érkező Bianchi megjegyezte azt is, hogy úgy érzi, csak a Spanyol Nagydíjra fog teljesen belerázódni a Forma-1 ritmusába. "A vezetésemmel már most elégedett vagyok, de azért csiszolnom kell rajta. Talán még egy tizedmásodpercet találhatok, ami jó lenne" - mondta. "Ez abból jöhetne össze, hogy még jobban meg kell bíznom az autóban, mert az előszezonban nem tesztelhettem túl sokat."

"De nem akarom azt állítani, hogy egy teljes másodpercet fogok gyorsulni, mert realista vagyok. Már Melbourne-ben is 90-95 százalékig felkészültnek éreztem magam, elég nagy volt az önbizalmam az autóban. Spanyolországban, ahol új alkatrészeket fogunk kapni, ha minden összejön, el fogjuk érni a 100 százalékot."

Bianchi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az F1-ben immár a negyedik évét töltő Marussia számára a pontszerzés továbbra sem reális cél, hiába kerül egyre közelebb a középmezőny végéhez.