Vágólapra másolva!
Eric Boullier csapatfőnök szerint normális körülmények között újra a győzelemért szállhat harcba a Lotus. Malajziában a szokatlan feltételek vetették vissza a csapatot.

Győzelemmel kezdte az új szezont a Lotus, de a második futamon, Szepangban csak a 6. és 7. helyen értek célba a versenyzői. Eric Boullier csapatfőnök korábban kijelentette, hogy számított a formaingadozásra, de a kirívóan forró körülményeket is okolta a malajziai visszaesésért.

"Mások voltak a körülmények (mint Ausztráliában), és ez a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari javára vált" - mondta. "Nem hiszem, hogy megmutatkozott a valódi potenciálunk a futamon. Normális körülmények között sokkal jobb eredményekre lehet számítani tőlünk."

"Az időmérő nem alakult kedvezően számunkra, és azt az időt, amit a verseny elején elvesztettünk, később már nem tudtuk behozni" - tette hozzá. "Úgy gondolom, a csapat a biztonságos taktikát követte. Mindkét autónkkal pontot szereztünk, és tartottuk a lépést az élbollyal, ami jó volt."

"Egy körön már megfelelően gyors az autónk, és versenytempónk is jó."

Kimi Räikkönen Ausztráliában főleg annak köszönhetően nyert, hogy a gumikkal kíméletesen bánva diktált megfelelő iramot. Boullier szerint Malajziában pont ez hiányzott a csapatnál. "A gumik kezelésétől függ egy jó verseny. (Malajziában) kicsit trükkös volt a helyzet, szóval várjuk, hogy újra normális körülmények között menjünk."

A következő nagydíjat Kínában rendezik, ahol a Lotus legújabb fejlesztéseit Romain Grosjean is megkapja, nemcsak Kimi Räikkönen. Az istálló elismerte, hogy az újításokat általában Räikkönen autójára szerelik fel, ha nincs belőlük mindkét autóra elegendő alkatrész. "Kínában Romain megkapja ugyanazokat a frissítéseket, mint Kimi. Minden versenyre készítünk új elemeket, keményen fogjuk folytatni a munkát. Érdekes lesz" - erősítette meg Boullier.