Vágólapra másolva!
Paul di Resta szerint a csapat azért kezdte jó formában a 2013-as idényt, mert a teszteken kiemelt figyelmet fordítottak a gumik vizsgálatára tele tankkal . Reméli, hogy Kínában tovább fejlődnek.

A Force India 10 ponttal áll az új Forma-1-es szezon első két versenye után, ami egyelőre az 5. helyet jelenti számukra a konstruktőri tabellán. A csapatnál elégedettek a kezdéssel, pedig Malajziában hiába diktáltak jó tempót, mindkét versenyzőjük kiesett az újfajta integrált kerékanya meghibásodása miatt.

Paul di Resta szerint mindez annak az eredménye, hogy a téli tesztidőszakban különösen nagy figyelmet szentelt a csapat az új gumik kiismerésének. "Szerintem jó elképzeléssel dolgoztunk a télen. Némelyik napon sokat feláldoztunk az alacsony üzemanyagszintes munkából annak érdekében, hogy tele tankkal körözzünk" - nyilatkozta a Sky Sportsnak, utalva a gumikopás vizsgálatára.

"Észben tartottuk, hogy mit akarunk elérni, hogy milyenné akarjuk tenni az autót. Úgy vélem, ezt sikerült elintéznünk."

Forrás: Force India

A skót versenyző reméli, hogy a következő versenyen, az április 12. és 14. között rendezett Kínai Nagydíjon megint erős lesz a Force India.

"Szeretném azt gondolni, hogy többet tudunk arról, miképp tehetjük gyorsabbá az autót" - mondta. "Kínára másképp kell készülni, mint a szezon korábbi helyszíneire, de két évvel ezelőtt nagyon jó autóval mentünk oda, és semmi sem utal rá, hogy ez ne ismétlődhetne meg."

A csapat jelenleg a McLarent is megelőzi a konstruktőri tabellán. A Force India másik pilótája, Adrian Sutil elmondta, hogy tart a patinás istálló előretörésétől, és di Resta sem bízza el magát. "Nagyon tisztelem a McLarent. Noha jelenleg szenvednek, képesek a fejlődésre" - nyilatkozta.

"Keményen fogunk hajtani, hogy előttük maradjunk. Az eddigi teljesítményünk felülmúlja az emberek várakozását, és valószínűleg annyira jó volt, hogy másoknak nehéz lesz két hét alatt felzárkózni hozzá."