Vágólapra másolva!
Nem gondolja, hogy elúsztak az esélyei, pláne azután, hogy saját bajnoki sikerét Sebastian Vettel úgy veszélyeztette 2009-ben, hogy pont nélkül zárta az első két futamot.

A McLaren nem túl optimistán vágott neki az idei szezonnak, mert egyelőre nem tudják maximálisan kihasználni a jelentősen átdolgozott autójukban rejlő lehetőségeket. Ausztráliában Jenson Button probléma nélkül is csak kilencedik lett, Sergio Pérez pedig pontot sem szerzett.

Malajziára javult a csapat helyzete, de Pérez 9. helyével újra csak 2 pontot gyűjtöttek, miután a sokáig 5. helyen haladó Button kénytelen volt feladni a versenyt. A brit versenyzőt ugyanakkor bizakodóbbá teszi a legutóbbi nagydíjhétvége.

"Hatalmas változást tapasztaltunk. A szepangi verseny legnagyobb részében gyorsabbak voltunk a Lotusnál, sőt a Ferrarinál is. Ezt ki hitte volna öt nappal korábban?" - mondta a Mirrornak. "Melbourne-ben eléggé letört voltam, de öt nappal alatt sokkal bizakodóbb lettem."

"Még vannak gondjaink, rendbe kell tennünk az autó menettulajdonságait, azonban a fejlesztésekkel máris jobban állunk."

"Nem tökéletes az autó, de Szepangban nagyon jól összeraktuk. Ami nagyszerű, hogy nagyon sok az erős csapat, amelyek pontokat rabolnak egymástól, és nekünk pontosan erre van szükségünk."

Ennek láttán Button szeme előtt továbbra is a bajnoki elsőség lebeg. Emlékeztetett rá, hogy 2009-ben, amikor bajnok lett (a Mercedes elődjével, a Brawn GP-vel), Sebastian Vettel úgy szorongatta meg őt, hogy vezetői hibák következtében üres kézzel távozott az első versenyekről.

"Még elérhető a bajnoki cím, és egyértelműen az is a célom. Sebastian 2009-ben majdnem legyőzött, holott az első négy futamon nem szerzett pontot (valójában csak az első kettőn - a szerk.)" - jelentette ki Button.

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh közben megdicsérte a csapat új versenyzőjét, Pérezt. "Jó munkát végzett. Könnyen túl lehet erőltetni a vezetést egy McLarenhez hasonló csapatnál, ha nem elég gyors az autó" - mondta. "Ő azonban intelligens srác. Fiatal, de még egyetlen rossz megmozdulása sem volt."