Vágólapra másolva!
A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is elismerte, hogy Mark Webber 2013 végén elhagyhatja a Red Bullt. A Toro Rosso fiatal versenyzői mellett Kimi Räikkönent nevezte meg lehetséges utódként.

Amióta Sebastian Vettel a csapatutasításra fittyet hányva megelőzte Mark Webbert a Malajziai Nagydíjon, a Forma-1-es sajtó már szinte tényként kezeli, hogy az istállón belüli helyzetével elégedetlen ausztrál 2013 végén elhagyja a Red Bullt. Webber szabadon távozhatna az osztrákoktól, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan az idei szezonra is csak egyéves szerződést kötött a csapattal.

Bár 2009 óta tartó együttműködésük során többször bebizonyosodott, hogy Vettel és Webber nem tud harmonikusan együtt dolgozni, a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz szerint továbbra is csak a 36 éves ausztrálon múlik, hogy 2014-ben is folytatja-e a versenyzést. "Egyedül ő dönti el, hogy visszavonul-e" - nyilatkozta Mateschitz a Speed Weeknek. "De egyértelmű, hogy Mark is a 2014-es jelöltjeink között van. Mindig szívesen látjuk. Ez a helyzet a Toro Rosso fiatal, gyors versenyzőivel, (Jean-Eric) Vergne-nyel és (Daniel) Ricciardóval is."

"Sajnálom - tisztában vagyok vele, hogy ez egy diplomatikus válasz volt, ami továbbra is nyitva hagy minden lehetőséget. De ez a helyzet - minden más csupán találgatás" - tette hozzá az osztrák üzletember, aki a Kimi Räikkönennel kapcsolatos kérdésekre sem adott egyértelmű választ. A napokban ugyanis felmerült, hogy a Vettellel köztudottan baráti viszonyt ápoló finn lehet Webber utódja. "Kimi klassz srác, gyors, és mindig a jelöltek között van" - mondta sejtelmesen Mateschitz.

A német Bild - amely múlt héten tényként közölte Webber távozását - legutóbb arról írt, hogy az ausztrál már fel is vette a kapcsolatot a Porsche vezetőségével, hogy a 2014-es Le Mans-i 24 órás versenyen való indulásáról tárgyaljanak.