Vágólapra másolva!
A csapatfőnök elmondta, hogy hiába javult a McLaren a malajziai hétvégén, ő egyelőre nem tud tiszta szívből örülni, mivel elherdálták Jenson Button ötödik helyét.

Siralmasan kezdte a McLaren az új szezont: az Ausztrál Nagydíjról csupán két ponttal távoztak, és ami még nagyobb baj volt számukra, hogy jelentős hátrányban voltak az élcsapatokhoz képest.

A wokingi istálló Malajziában már a fejlődés jeleit mutatta, Jenson Buttonnak például jó esélyei voltak az 5. helyre, sőt szerinte akár a dobogóért is küzdhetett volna a Mercedesekkel. A McLarennek viszont végül be kellett érnie a Sergio Pérez 9. helyéért járó 2 ponttal, miután Button az utolsó kerékcseréjénél úgy indult el a felvillanó zöld jelzés láttán, hogy autójának jobbelső kerekét még nem rögzítették a szerelők. A korrigálás sok időt vett igénybe, ezért Buttonnak csak néhány pontra maradt esélye, ráadásul az is elszállt, mert a cél előtt nem sokkal feladta a futamot, hogy ne sérüljön meg a futóműve az egyik kerék rázkódásától.

Martin Whitmarsh csapatfőnök emiatt keserű szájízzel gondol vissza a hétvégére, hiába voltak kedvező jelek. "Ha csütörtökön közölték volna velem, hogy a verseny nagy részében tartani fogjuk az éllovasok tempóját, a levegőt csapkodtam volna öröömben" - idézte őt az Autosport. "De most nincsenek ilyen érzéseim. Eldobtunk egy ötödik helyet, melyet könnyűszerrel megszerezhettünk volna."

"Megakadályozhattuk volna, hogy a Mercedes még egyszer kiálljon kerékcserére, vagy legalább keményen harcolhattunk volna velük" - tette hozzá. "Javultunk valamelyest, tanultunk az autóról, és amikor később tárgyilagosabban visszatekintek a hétvégére, valószínűleg jobb érzéseim lesznek."

Whitmarsh további fejlődésre ösztökéli beosztottjait. "Muszáj javulnunk. Nem abban a helyzetben kellene lennünk, ahol most vagyunk, ezért keményen kell dolgoznunk, hogy kimásszunk belőle."

A McLaren korábban azt is fontolóra vette, hogy a 2012-es autójával fog versesenyezni a következő futamokon, de erről azóta vélhetően letettek.