Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone azt állítja, Lewis Hamilton tavaly az ő segítségével szeretett volna leszerződni a Red Bullhoz. Ő viszont cáfolja ezt, és élete legjobb döntésének tartja, hogy a Mercedest választotta inkább.

Lewis Hamilton tagadja, hogy arra kérte Bernie Ecclestone-t, segítsen neki összehozni egy szerződést a Red Bull-lal 2013-ra. A Forma-1 ura a Malajziai Nagydíj hétvégéjén a The Mail on Sunday-nek adott interjújában arról számolt be, hogy a brit az előző évad közepén fordult hozzá segítségért.

Elmondása szerint Hamilton a 36 éves Mark Webber versenyzőülését szemelte ki magának, a terv azonban füstbement, amikor a Red Bull tulajdonos Dietrich Mateschitz felajánlotta az ausztrálnak, hogy maradjon még egy évet. Ecclestone állítólag maga vetette fel a Mercedest második lehetőségként. "Miért nem beszélsz a Mercedesszel, Lewis?" - idézte fel az üzletember a beszélgetést. "Lewis csak a szemét forgatta... de én azt mondtam neki, hogy nincs vesztenivalója, hiszen el akart jönni a McLarentől."

Hamiltont meglepték Ecclestone szavai, mivel ő nem így emlékezett a történtekre. "Kicsit ideges lettem, mert elég jó kapcsolatban vagyunk, és viszonylag nyíltan szoktam vele beszélgetni mindenről" - mondta. "Tényleg nem tudom, mit fűzhetnék hozzá a szavaihoz."

"Annyit kértem a menedzsmentemtől, hogy beszéljenek az összes csapattal, aztán mondják el, mik a legjobb lehetőségeim" - szögezte le. "Végül is most itt vagyok (a Mercedesnél), és ez volt életem eddigi legjobb döntése."

A McLaren szárnyai alatt felnőtt versenyzőt egyébként nem először hozzák hírbe a Red Bullal: a 2011-es Kanadai Nagydíj után ő maga ült le beszélgetni Christian Horner csapatfőnökkel egy titkosnak szánt találkozón.