Vágólapra másolva!
Az egykori és jelenlegi forma-1-es versenyzők úgy vélik, Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíj hétvégéjén megmutatta valódi arcát, amikor a Red Bull parancsára fittyet hányva megelőzte Mark Webbert. Fernando Alonso szerint ilyen a Ferrarinál nem történhetne meg.

Sebastian Vettel hétvégi engedetlensége hatalmas port kavart a nemzetközi sajtóban, nem meglepő módon mindenkinek volt hozzáfűznivalója a történtekhez. Több jelenlegi,és egykori versenyző is úgy nyilatkozott, egyáltalán nem lepte meg őket a háromszoros világbajnok viselkedése.

"Ez fantasztikus" - élcelődött Alonso az AS-nek. "Mindig ők voltak a legtisztességesebb csapat, akik mindig mindent helyesen tettek, sosem csinálntak semmi rosszat, de a mai nap egy kicsit megmutatta, mi is az igazság. Ez nem történhetne meg a Ferrarinál, mert mi vagyunk a legegységesebb csapat. Bár mindig azt mondják, hogy ők azok, valójában nem."

Alex Wurz egykori F-1-es pilóta úgy véli, Vettel hétvégi engedetlensége jól mutatja a csapaton belüli helyzetét. "Végül is csak nyilvánvalóvá tette, hogy ha nem is hivatalosan, de ő az elsőszámú versenyző" - vélekedett. "Ez semmin sem változtat."

A szintén ex-versenyző Patrick Tambay szerint a szepangi balhé lerántotta a leplet Vettel igazi személyiségéről. "Az autón kívül mosolyog, és mindenki nagyon barátságosnak ismeri. De amikor felveszi a bukósisakot, átalakul egy emberevő harcossá. Mindenáron nyerni akar" - mondta.

A Red Bullt irányító Christian Horner az eset után mindkét versenyzőjével leült beszélni, és erre még egyszer sort kerít majd a következő verseny előtt is, ám a továbbiakban a nyilvánosság kizárásával szeretné elintézni az ügyet. Azt azonban az eddigi nagy visszhang ellenére nem gondolja, hogy a történtek végleg ellehetetlenítik a csapaton belüli közös munkát. "Legyünk őszinték, a 2010-es törökországi eset óta (amikor az első helyért csatázva összeütköztek) sosem volt túl nagy a bizalom kettejük között."

"Mindketten versenyzők, és a legvégsőkig nyomják a gázt. Ez benne van a génjeikben" - tette hozzá. "Ezért szerződtettük le őket erre a munkára, és ezért teljesítettek olyan jól az elmúlt öt évben."