Vágólapra másolva!
A csapatnál már a téli tesztek után számítottak arra, hogy ingadozó lesz a teljesítményük az évad folyamán. Ausztráliában a változékony időjárás is a kezükre játszott.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj megnyerése után úgy tűnt, a Lotus lehet az idei év favoritja, a hétvégi Malajziai Nagydíjon azonban Kimi Räikkönen és Romain Grosjean nem tudtak érdemben beleszólni a verseny kimenetelébe.

A csapatot irányító Eric Boullier elárulta, nem lepte meg őket az ingadozó teljesítmény. "Erre már a téli tesztek után számítani lehetett" - mondta. "Úgy vélem - főleg a gumik kezelése körül kialakult helyzet miatt - minden versenyen más győztesre számíthatunk."

A csapatfőnök szerint egyébként Malajziában az okozta a fő problémát, hogy a szombati esős időmérőn nem tudták kihozni a maximumot az autójukból, így a versenyzők kénytelenek voltak átverekedni magukat a mezőnyön, amivel sok időt vesztettek.

"Ha megnézzük az (első etap) után mutatott tempónkat, egyáltalán nem voltunk rosszak" - mutatott rá. Ugyanakkor elismerte, hogy egy héttel korábban Ausztráliában a változó körülmények éppen az ő kezükre játszottak, mivel akkor az ellenfeleken fogott ki a szeszélyes időjárás. "Melbourne-en egyértelműen előnybe kerültünk, mert a körülmények az időmérőn és a pénteki edzésnapon nem segítettek egyes csapatoknak, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat" - vélte.