Vágólapra másolva!
Hamilton és ő csak a 4. illetve a 6. rajtkockát kaparintották meg a Malajziai Nagydíjra, mert az esős Q3-ban eltaktikázták magukat a gumikkal.

Bár végül csak a 6. rajtkockát tudta megszerezni a Malajziai Nagydíjra, az időmérő leggyorsabb körét Nico Rosberg futotta, ezért úgy érzi, amiatt nem került előrébb, hogy a Mercedes a Q3-ban eltaktikázta magát a gumikkal.

Míg az első két helyet megkaparintó Sebastian Vettel és Felipe Massa az esős döntő közben kiállt a bokszba egy új szett intermediate gumiért, Rosberg és csapattársa, Lewis Hamilton a legvégéig ugyanazzal a garnitúrával maradt a pályán, ami hibás döntésnek bizonyult. "Egyértelmű, hogy új gumikat kellett volna feltennünk" - ismerte el Hamilton, aki a 4. helyen végzett.

"Az volt a stratégiánk, hogy kint maradunk a pályán, mert azt hittük, jobban fel fog száradni az aszfalt, de nem így történt. Szerettem volna a pole-ba kerülni, ezért amikor először kiszálltam az autóból, nem voltam túl boldog."

Hamilton ugyanakkor hozzátette, hogy a körülményeket tekintve mégiscsak elégedett. "Ez zsinórban a második verseny, amit a második rajtsorból kezdhetek meg, és ezen a hétvégén rengeteg pozitívumból meríthetünk erőt" - mondta. "A hosszú etapos tempónk elég erősnek tűnt a többi csapatéhoz viszonyítva, ezért remélem, hogy holnap száraz versenyünk lesz."

Forrás: AFP

Rosberg a Q2-t magabiztosan, 0,259 másodperces előnnyel nyerte meg Mark Webber előtt, úgy, hogy a pálya 2-3. szektorában ő érte el a legjobb részidőt. "Én voltam a leggyorsabb odakint a pályán, az én autóm volt a legjobb. Aztán sajnos elkezdett esni az eső, de még mindig úgy gondoltam, hogy semmi gáz, így is gyors leszek" - magyarázta. "Egyszerűen elbaltáztam a stratégiát, kint maradva a pályán, amikor mások beálltak a bokszba egy új szettért, és ezzel tönkretettem a gumikat."

A német megjegyezte, hogy Kimi Räikkönen a múlt hétvégén a 7. rajtkockából nyert, ezért Malajziában a félresikerült időmérő ellenére is lehetségesnek tartja a győzelmet. "A versenyre erős autónk van, és a harmadik sorból jó lesz rajtolni, ezért már alig várom a holnapot" - mondta.

A Mercedes GP-t irányító Ross Brawn nem volt benne biztos, hogy a csapat hibázott az gumikkal. "A végén adódott ugyan a lehetőség, hogy feltegyünk az autóinkra egy második szett intermediate-et, hátha úgy gyorsabbak leszünk, de ez kétféleképpen is elsülhetett volna" - vélte. "A balansz mind a száraz, mind az intermediate gumikkal remek volt, és elég jól mértük fel a változó körülményeket."