Vágólapra másolva!
Melbourne után Szepangban is felmondta a szolgálatot az FIA telemetriája, így ismét nem működnek az autók kormányán elhelyezett figyelmeztető lámpák. Az új beszállító lehet a ludas.

Az FIA szombat reggel hivatalos közleményben tudatta, hogy az Ausztrál Nagydíj után is folytatódó megbízhatósági problémák miatt ismét kénytelenek kikapcsolni az autók és a versenyirányítás közötti telemetriás kapcsolatot.

Ez azt jelenti, hogy a zászlójelzéseket helyettesítő figyelmeztető lámpák nem fognak felvillanni az autók kormányán, így a versenyzők csak a pálya szélén lengetett zászlókból, és a csapatrádióból tájékozódhatnak. A versenyirányítás nem tudja automatikusan letiltani a DRS használatát sem, amelyet a verseny első két körében, illetve a Safety Car-os szakaszok után és esős időben nem lehet igénybe venni.

Az FIA reménykedett benne, hogy a malajziai futamra kiküszöbölik a problémát, azonban a jelek szerint eddig nem sikerült megoldást találniuk. Az Autosport értesülései szerint idén új beszállító biztosítja a telemetriát az FIA részére, ami magyarázatot adhat az eddigi években hibátlanul működő rendszer gyakori meghibásodására.