Vágólapra másolva!
Folytatódik a szervezeti átalakítás a Mercedesnél: a hónap végén távozik Nick Fry vezérigazgató, aki tizenegy év után hagyja el a csapatot.

Alapos átalakuláson esett át a Mercedes a téli szünetben, a jelek szerint azonban még nem értek véget a fejcserék. Egy ideje már Ross Brawn távozásáról is hallani pletykákat - ő egyelőre marad, a hónap végén azonban távozik a vezérigazgató Nick Fry, akinek feladatait Toto Wolff ügyvezető veszi át.

Az 56 éves Fry-nak jelentős múltja van a Forma-1-ben: már tizenegy éve tagja a csapatnak, még a BAR-os időkben nevezték ki ügyvezető igazgatóvá. Brawn mellett az istálló másik vezető személyisége volt, amikor 2009-ben Jenson Buttonnal megnyerték a világbajnokságot, korábban a Fordnál és Prodrive-nál dolgozott.

Az év elején feszültség alakult ki a csapatnál a részvények 10 és 30 százalékát birtokló Niki Lauda és Wolff, illetve a Brawn-Fry páros között (utóbbiak a Mercedes érkezésekor eladták saját részesedésüket). A konfliktusokat azonban sikerült elsimítani, így a The Guardian értesülései szerint a szakember távozása már közös megegyezés eredménye.

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Mercedesnél nem a levegőbe beszéltek, amikor jelentős szervezeti átalakítást helyeztek kilátásba a 2010 óta jelentősebb áttörés nélkül eltelt három évad után. Lewis Hamiltont már tavaly leigazolták a Michael Schumacher távozásával megüresedett helyre, és Lauda is csatlakozott az istállóhoz. A Fry szerepkörét átvevő Wolff a Williamstől érkezett januárban Norbert Haug, korábbi sportigazgató helyére, 2014-re pedig már átcsábították a McLaren technikai igazgatóját, Paddy Lowe-ot.

A Mercedes tájékoztatása Fry szerint tanácsadóként segíti tovább a csapatot, de valószínűleg nem ez fogja kitölteni az idejét - elképzelhető, hogy egy másik sportban is kamatoztatja majd a tapasztalatát.