Vágólapra másolva!
Inkább szenved jelenlegi csapatával, minthogy győzelmeket arasson egy másikkal - legalábbis így döntene, ha lenne választása. Pérez azt mondja, nincs széthúzás az istállón belül.

Nagy lehetőséghez jutott Sergio Pérez azzal, hogy 2013-ra szerződést kapott a Forma-1 történetének második legtöbb győzelmét arató csapatától, a McLarentől. Sikerek helyett azonban egyelőre csak gyötrelmekben volt része a versenypályán, mivel új alakulata bevallottan zsákutcába került az idei autójával, és Pérez pontot sem tudott szerezni a szezon első futamán.

A fiatal mexikói versenyző ugyanakkor így is boldognak érzi magát új munkaadójánál. "Nekem a McLaren a legjobb csapat, és nagyon boldog vagyok azóta, hogy csatlakoztam hozzájuk. Szívesebben vagyok ilyen pozícióban a McLarennél, minthogy egy másik csapattal nyerjek" - közölte. "Semmit sem bánok. Ha valaki szólt volna a megállapodásunk előtt, hogy ilyen helyzetbe kerülök, akkor is aláírtam volna a csapathoz, amely szerintem a legjobb."

Forrás: McLaren

A McLarennek sok gondja van az MP4-28-as modellel, ráadásul egy bagatell hiba - az egyik tesztnapon fordítva szerelték be a felfüggesztés egyik elemét, ami jó, de megtévesztő eredményt hozott - félrevezette a mérnököket a beállításokkal. A csapat állítólag azt is fontolóra veszi, hogy visszatérjen a tavalyi autójához.

Pérez elismerését fejezte ki kollégáinak az erőfeszítésekért. "Gratulálok a csapatomnak. Elképesztő, milyen jól megbirkóznak ezzel a nehéz időszakkal" - nyilatkozta. "Lenyűgöző a hozzáállásuk. Keresik a megoldást, és ahelyett, hogy azt mondogatnák, 'te vagy a felelős, te hibáztál', egység van, és mindenki igyekszik kilábalni ebből a nehéz időszakból."

"Mindannyian felelősek vagyunk (a történtekért), kezdve Martin (Whimarsh-sal), aki nagyszerű főnök. Nem egy személy hibázott. Csapatként vesztünk, csapatként nyerünk."