Vágólapra másolva!
Három évtizedig állt elhagyatva egy raktárhelységben Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz W196-osa, amivel második világbajnoki címét nyerte. 5 millió fontért árverezhetik el.

Rejtélyes körülmények között bukkantak rá arra a Mercedes-Benz W196-osra, amellyel Juan Manuel Fangio 1954-ben megnyerte második világbajnoki címét az ötből. Az F1 történetének legendás darabja majdnem harminc évig porosodott elhagyatva egy raktárépületben.

"Amikor először megláttam az autót, alig kaptam levegőt; ez a maga idejében technológiai mérföldkőnek számított, és egy legendás pilóta vezette" - mondta az Eurosportnak Doug Nye, egy autóversenyzés történelmével foglalkozó szakértő. "Egyesek azt mondanák, nincs túl jó állapotban - de nem ez a lényeg - manapság éppen azok az autók számítanak igazán ritkaságnak, amelyeket nem hoztak rendbe."

"Minden felújított kocsi elveszti a történelmének egy részét, amely elmosódik az újrafestés vagy az újraépítés során. Ehhez viszont hozzá sem nyúltak, egy fantasztikus túlélő."

Az autót az idei goodwoodi fesztiválon árverezik majd el, becsült értéke legalább 5 millió font (1,8 milliárd forint). Egyelőre nem tudni információkat arról, hogy ki lehetett az eredeti tulajdonosa, a Bonhams aukciós ház pedig azt sem árulta el, hol találták meg pontosan.

Forrás: Mercedes

Egy felújított W196-os a Mercedes központjában