Vágólapra másolva!
A csapat elégedetten beszélt a Malajziai Nagydíj első edzésnapjáról, az autókra szerelt fejlesztések kivétel nélkül beváltak. Viszont Grosjean rejtélyes problémái, amelyekkel az első versenyen szembesült, visszatértek.

A Lotus mindkét autóján új első szárnyat tesztelt a Malajziai Nagydíj pénteki edzésnapján, Kimi Räikkönenére pedig egy új kipufogót is felszereltek. A fejlesztések meghozták a várt eredményt, a csapat mindegyik fejlesztést megtartja a hétvége további részére, és az E21 teljesítményét erősnek érezték.

"Elégedett vagyok a mai munkánkkal. Úgy jöttünk ide, hogy elintézzük, ugyanolyan versenyképes legyen az autónk, mint amilyen Ausztráliában volt teljesen más körülmények között, és az első jelek kedvező képet mutatnak" - nyilatkozta James Allison, a Lotus technikai igazgatója.

Räikkönen a végig száraz időben rendezett első edzésen minimális hátránnyal 2. lett Mark Webber mögött, délután pedig már senki sem ért el jobb köridőt nála. A finn elégedetten értékelt.

"Egész jó nap volt. Kipróbáltunk néhány változtatást az autón, és javultunk is az edzések vége felé. Esőben is köröztünk, ami itt gyakran előfordul, és ilyen körülmények között is jónak éreztem az autót. Sok benzinnel gyakoroltunk ma, ezért nem tudom, milyen lesz, amikor mindenki könnyű autóval megy majd az időmérőn, de elégedett vagyok a helyzetünkkel" - fogalmazott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Romain Grosjean mindkét alkalommal hátrébb végzett a tabellán, s mint kiderült, újra jelentkeztek nála azok a különös problémák, amelyekkel már Ausztráliában is szembesült. Pedig a hétvége előtt még optimista volt, hogy ez nem fog előfordulni.

"Nem a beállításokkal tévedtünk, de valami valamiért nem ment a terveknek megfelelően. Nem volt meg a leszorítóerő, az autó kezdetben borzasztóan alulkormányzott volt, aztán meg nagyon túlkormányzott lett" - idézte fel a melbourne-i nehézségeket csütörtökön. "Ha leesel a lóról, minél előbb vissza akarunk ülni rá. Szóval jó, hogy ezen a hétvégén is van verseny."

Az első malajziai edzésnap azonban kellemetlenségeket tartogatott számára. "Továbbra is problémánk van az autóval, méghozzá ugyanolyan, mint Melbourne-ben volt. Nem értjük az okát. Az autó viselkedése ingadozik, és ez nem könnyíti meg a vezetést" - közölte. "Nincs sérülés rajta, de azt tapasztaltuk, hogy noha nem módosítottunk rajta sokat a két edzés között, az autó megváltozott."

"A csapat mindenesetre keményen dolgozik, és ha néhány változtatással következetessé tehetjük az autót, azokat holnapra elvégezzük."