Vágólapra másolva!
Várhatóan Ross Brawn sorsától függ, hogy Paddy Lowe milyen szerepkörben állhat munkába 2014-ben a Mercedesnél. A németek még mindig nem erősítik meg, hogy leigazolták a McLaren szakemberét.

Noha a Mercedes hivatalosan még nem erősítette meg a hírt, hetek óta tudni lehet, hogy Paddy Lowe 2014-től a németeknél folytatja a munkát. A McLaren technikai igazgatója az idei szezont szerződésének megfelelően még Wokingban tölti, év végi távozásáról azonban már jelenlegi csapata is nyíltan beszélt.

Az egyelőre nem tisztázódott, hogy Lowe milyen posztot kap új csapatánál. A Mercedes hosszú távú tervei között állítólag szerepel, hogy a brit Toto Wolff mellett az egyik vezető pozíciót foglalja el a menedzsmentben, a kinevezés időpontja azonban attól is függhet, hogy a jelenlegi csapatfőnök, Ross Brawn marad-e az istálló élén. Brawn csapaton belüli helyzete egyelőre bizonytalan, ő maga sem döntötte el, hogy 2014-ben is szeretne-e csapatfőnök maradni. A végső döntésben valószínűleg nagy szerepe lesz annak, hogy az Ausztráliában mutatott biztató kezdés után a Mercedes versenyképes lesz-e az idény hátralevő részében.

Toto Wolff Ausztráliában elismerte, a jelenlegi bizonytalan helyzet nem ideális a csapat számára, egyelőre azonban arra koncentrálnak, hogy Brawnnal vezessék sikerre az istállót. "Ahogy korábban is mondtuk, Ross a csapatfőnök, ő irányítja az istállót, és ez így is marad" - nyilatkozta a sportigazgató. "Még el sem kezdődött a 2013-as szezon - úgy érezzük helyesnek, ha együtt dolgozunk, a csapaton belül is jó a hangulat. Paddy Lowe esetleges érkezése még olyan messze van, hogy még nincs értelme beszélni róla."

Wolff továbbra sem volt hajlandó megerősíteni, hogy már le is szerződtették Lowe-t, a tárgyalások tényét viszont nem tagadta. "Úgy gondolom, még túl korai lenne azt mondani, hogy hozzánk igazol. Ez egy összetett folyamat" - mondta a szerződéskötésről. "Nem úgy működik, hogy valakit egyszer csak alkalmazunk, és már nálunk is dolgozik. Még folyamatban vannak a tárgyalások. Paddy nagyszerű srác, de mindketten tudjuk, hogy valahogyan be kell őt illesztenünk a csapat szerkezetébe. Még semmi sem dőlt el."

Ross Brawn a hét elején annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy őt egyelőre jobban érdekli a csapat idei teljesítménye, mint a saját jövője. "A következő 12 hónapra koncentrálunk - a jelenlegi autónkra és a 2014-esre" - nyilatkozta. "Paddy kitölti a szerződését a McLarennél. Ha ennek vége, akkor beszélhetünk az érkezéséről."