Vágólapra másolva!
Az autójában valószínűleg megrepedt az üzemanyagtartály Ausztráliában, ezért teljesen új vázzal kell indulnia a hétvégi Malajziai Nagydíjon.

Már azelőtt véget ért Nico Hülkenberg számára az idei első Forma-1-es verseny, hogy a mezőny elrajtolt volna: az Ausztrál Nagydíj előtt nem sokkal a Sauber meghibásodást észlelt az autója üzemanyagellátó-rendszerében, ezért elővigyázatosságból nem engedték fel a rajtrácsra.

A csapat menedzsere, Beat Zehnder a svájci Blicknek elmondta, hogy a szerelők az előkészületek során vették észre, hogy szivárog a benzin. "Minden bizonnyal megrepedt a tank. Ilyesmit nem tapasztaltam az elmúlt húsz évben" - közölte. Emiatt Hülkenberg kénytelen lesz a tartalékkasztnival versenyezni a hétvégi Malajziai Nagydíjon, a csapat pedig igyekszik mielőbb szállítani még egyet Szepangba. A sérült vázat visszaküldték a hinwili központba vizsgálatra. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a léket két órával a start előtt vették észre a szerelők, miután 100 liter benzint töltöttek a C32-es modellbe.

2008 óta tilos a tartalékautók használata a versenyeken, ez volt az oka annak, hogy a német pilóta a hiba felfedezése után sem állhatott rajthoz. Öt éve csak úgy lehet autót cserélni a hétvége folyamán, ha a tartalék alkatrészekből a szerelők összeraknak egy új autót, ami sok időbe telik.