Vágólapra másolva!
Egy verseny után úgy tűnik, jól sült el, hogy átigazolt a Mercedeshez, és azt állítja, ennek nem is anyagi okai voltak.

A legtöbben azt feltételezték, hogy Lewis Hamilton főként azért szerződött át első csapatától, a McLarentől az eddig gyengébbnek tűnő Mercedeshez, mert ott nagyobb fizetést ajánlottak neki. Sőt sokan a versenyző pénzsóvár menedzsmentjének mesterkedését sejtették a háttérben, Hamilton azonban most kijelentette, hogy a gyanú alaptalan, a McLarentől ugyanis több pénzt kapott volna.

"Náluk többet kerestem volna" - nyilatkozta a Focusnak, hozzátéve, hogy a tartós sikertelenség vette rá a váltásra. "A McLarennél általában nyertem négy-öt versenyt évente, de a vb-címről mindig lecsúsztam. Ezért az volt a benyomásom, hogy hosszú távon jobban járok valahol máshol."

Bár erre nem sokan számítottak, az idénynyitó után úgy tűnik, a döntése jól sült el, hiszen a Mercedes Ausztráliában gyorsabb volt a McLarennél. Hamilton az Autosportnak már a hétvége előtt azt mondta, hogy új csapatánál máris feltöltődve érzi magát.

"A McLaren szimulátorát 13 éves korom, vagyis nagyon régóta rengeteget vezettem, megszámlálhatatlanul sok kört tettem meg vele. Eljutottam odáig, hogy már utáltam beleülni, hiába jó móka, amit a legtöbben imádnának" - magyarázta.

"De a Mercedesnél én magam szoktam odatelefonálni a csapathoz, hogy ma írjanak be egész napra a szimulátorba, mert ezen vagy azon a problémán szeretnék dolgozni vele."

"Rengeteg a teendőnk. Itt egyszerűen teljesen más érzés beülni a pilótafülkébe."

A Mercedes GP főnöke, Ross Brawn is hozzátette, hogy Hamilton érkezése "új energiával töltötte fel a csapatot, a hozzáállásának, illetve annak köszönhetően, ahogy a mérnökökkel együtt dolgozik. Az eddigiekkel nagyon elégedett vagyok. Minden biztatóan alakul, a csapatunk számára igazi motiváló erő Lewisszal dolgozni."

Hamilton az istállónál töltött első versenyére a 3. rajtkockát szerezte meg a két Red Bull mögött, a versenyen pedig az 5. helyen ért célba, míg a McLarennek be kellett érnie a 9. és 11. hellyel. Bernie Ecclestone az Autoweeknek azt mondta, a 2007-es világbajnok tudomása szerint azért szánta el magát a váltásra, mert megromlott a viszonya előző csapatával.

"Ron (Dennis) azt állította, megtarthatta volna Lewist, ha akarja, de nem akarta" - emlékeztetett. "Lewis pedig nekem azt mondta, hogy inkább kivesz egy év szabadságot, semhogy a McLarennél kelljen tovább versenyeznie. Úgyhogy az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a pénzért hagyta el őket."

"Nem tudom, pontosan miért, de biztosan nem a pénzért."