Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíjon az első rajtkockából induló versenyző szerint bizonytalan, hogy mennyit lehet menni egy-egy gumiszettet használva.

A Red Bull autói indulhatnak az első rajtsorból az Ausztrál Nagydíjon. Noha fölényük jelentősnek tűnik, a pole pozíciót megszerző Sebastian Vettel nem iszik előre a medve bőrére, mert rejtélynek tartja, hogy meddig bírhatják az egyes gumiszettek a strapát. "Nem tudom, mi a helyzet. Lehet, hogy néhány kört lehet menni velük, lehet, hogy néhánnyal többet. Abból kell gazdálkodnunk, amink van" - jelentette ki. "Csupán annyit mondhatunk, hogy meglepően hűvös van, sokkal hűvösebb, mint amire számítottunk."

Melbourne-ben a szuperlágy és a közepes keménységű száraz pályás gumikat használhatják a csapatok, amennyiben nem érkeznek újabb esőfelhők a pálya fölé.

Vettel csapattársa, a 2. helyről rajtoló Mark Webber szintén kiemelte, hogy fontos lesz megfelelően reagálni a körülményekre. "Fontos döntéseket kell majd hozni a gumikkal és a stratégiával" - mondta.

A Red Bullok mögül a Mercedesek és a Ferrarik startolnak. Vettelnek a malmára hajthatja a vizet az első etapban, hogy többek között Lewis Hamilton is többet kivett a gumikból a Q3-ból. "Eggyel több kört tettem meg Sebastiannál, ezért előfordulhat, hogy csak küszködve tudom olyan hosszúra nyújtani az első etapot, mint ő" - nyilatkozta Hamilton.