Vágólapra másolva!
Az elmúlt öt szezont a DTM-ben töltő német visszavonul, a jövőben a Mercedes egyik csapatának menedzsmentjében fog tevékenykedni.

A korábbi hatszoros F1-es futamgyőztes Ralf Schumacher befejezi autóversenyzői pályafutását, már az idei szezonban sem indul a német túraautó-bajnokságban (DTM). A német az elmúlt öt szezont a Mercedes színeiben töltötte a DTM-ben, s bár eredetileg az idei szezonra is nevezték, két hónappal az idénynyitó előtt közölte csapatával, hogy már nem kíván tovább versenyezni.

Schumacher a jövőben a Mercedes egyik DTM-csapatánál, a Mücke Motorsportnál vállal szerepet a menedzsmentben, valamint a bajnokságba kerülő fiatal versenyzőket fogja segíteni tapasztalatával. A Mercedes egyelőre nem erősítette meg az Autosporttól származó információkat, de már ma sor kerülhet a hivatalos bejelentésre.

Ralf Schumacher 1997-től 2007-ig versenyzett a Forma-1-ben, a Jordan, a Williams és a Toyota színeiben 182 nagydíjon 6 győzelmet, 6 pole pozíciót és 27 dobogós helyezést szerzett. A DTM-ben kevésbé volt sikeres, öt év alatt mindössze kétszer állhatott dobogóra, a bajnokságban pedig nem tudott a 8. helynél előrébb végezni.