Vágólapra másolva!
Jenson Button nem érti volt csapattársa megjegyzéseit, szerinte a McLaren "elképesztő szabadságot" biztosít versenyzőinek, a szponzorokkal való munkához pedig hozzá lehet szokni.

A McLarentől a tavalyi év végén távozó Lewis Hamilton a minap úgy nyilatkozott, új csapatánál, a Mercedesnél jobban tud majd a versenyzésre koncentrálni, hiszen kevesebb kötelező PR-eseményen kell megjelennie. A brit már korábban is utalt arra, hogy a McLarennél túlságosan korlátozták őt, és a kötelezettségek mellett nem tudott elég időt fordítani a saját életére.

Hamilton előző csapattársa, Jenson Button azonban nem tudja mire vélni honfitársa kritikáját. "A csapat elképesztő szabadságot biztosít számunkra" - mondta Button, aki a negyedik szezonját kezdi meg az istálló színeiben. Azt azonban elismeri, hogy egy McLarenhez hasonló élcsapatnál nagyobb teher nehezedik a versenyzőkre.

"Itt keményen kell dolgoznunk, a szponzori események tekintetében valószínűleg keményebben, mint más csapatoknál" - mondta. "A mi csapatunk nem egy olyan gyártó, amely részt vesz a tömegtermelésben. Egy McLarenhez hasonló istállónak szüksége van a sportban jelenlévő nagy szponzorokra - ezt mindenkinek meg kell értenie."

Button elárulta, a Brawn GP-től érkezve először őt is "sokkolta" a McLarennél megkövetelt munkamennyiség, de sikerült hozzászoknia. "Egy idő után megértjük az okát, és megtanulunk alkalmazkodni. Rájövünk, hogy ez is része a munkánknak, erre is szükségünk van ahhoz, hogy sikeresek legyünk."

A 2009-es világbajnok szerint a sok PR-esemény mellett a versenyzéssel kapcsolatos munkára is bőven jut idő. "Fantasztikus, hogy ennél a csapatnál mekkora szerepet kaphatnak a versenyzők az autó fejlesztésében" - vélekedett. "Óriási szabadságot kapunk, és ha szükségünk van rá, segítséget is. Bármilyen gondunk van, segítenek nekünk."

"Számos pletykát hallottam és olvastam a csapatnál uralkodó hangulatról, de ezek nagyon messze vannak az igazságtól" - tette hozzá. "Ez egy nyitott, barátságos csapat, amely mindent megtesz azért, hogy bármilyen probléma esetén segítséget nyújtson."