Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke szerint a mezőnyben mindenkit überel a Lewis Hamilton-Nico Rosberg páros. Brawn úgy véli, kettejük között csak nüanszok dönthetnek a szezon során.

Amióta 2010-ben önálló csapatként visszatért a Forma-1-be, a Mercedes Michael Schumacherrel és Nico Rosberggel állt rajthoz a versenyeken. A hétszeres bajnok azonban visszavonult, és helyette Lewis Hamilton vezetheti a Mercedes másik autóját. A csapatot irányító Ross Brawn szerint így őket erősíti a mezőny legjobb párosa. "Úgy vélem, a miénk a legjobb versenyzőpáros az F1-ben" - nyilatkozta a Mercedes egyik rendezvényén az évadnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén.

Brawn kijelentette, hogy másokkal ellentétben nem kérdőjelezte meg Schumacher képességeit, akinek hiánya éreztethetné a hatását. A McLarentől leigazolt Hamiltont azonban tökéletesnek látja a pótlására.

"Ha olyasvalaki, mint Michael, elhagy egy csapatot, nagy űrt hagy maga után. De úgy gondolom, Lewis tökéletesen betöltötte a maga módján. Nem akarom, hogy Michael klónja legyen. Olyasvalakit akarok, aki a saját módján végzi a feladatát" - mondta. "Ő máris friss lendületet hozott a csapathoz a hozzáállásával, a mérnökökkel való munkával. Örülök, ahogy a dolgok eddig mentek."

Forrás: Mercedes

Szerinte Rosbergre is jó hatással lehet Hamilton érkezése. "Új mércét kap Lewis személyében, és arra számítok, hogy a teljesítményeik nagyon közel lesznek egymáshoz. Nem várok nagy különbséget. Meglátjuk, hogy igazam lesz-e" - közölte. "Nico korábban kemény kihívásokkal találkozott, például Michael csapattársaként, és arra számítok, hogy a legújabbal is megbirkózik."

Rosberg a Sport Bildnek elmondta, "biztosíthat mindenkit, hogy Michael még csúcsformában volt" az előző években. Saját erősségének azt tartja, hogy "mindig kihozza a legtöbbet a beállításokból, illetve nagyon következetes teljesítményt nyújt."

A csapatnál idén még nem tervezik, hogy beleszólnak a bajnoki cím sorsába, azzal is megelégednének, ha sikerülne néhány versenyt megnyerniük. A Mercedes modern kori történetének első, és eddigi egyetlen győzelmét Rosberg szerezte a 2012-es Kínai Nagydíjon.