Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint a kedvező jelek ellenére nem dőlhetnek hátra az első edzésnap után, mert ha csak kicsit is változnak a körülmények, elillanhat a Red Bull fölénye.

A tavalyinál nagyobb Red Bull-fölény rajzolódott ki az új Forma-1-es szezon első edzésnapján. Melbourne-ben Sebastian Vettel meggyőző fölénnyel végzett az élen délután, csapattársára két és fél tizedmásodpercet, a többiekre pedig legalább majdnem fél másodpercet vert.

A bajnoki címvédő ugyanakkor figyelmeztette csapat tagjait, hogy "nyitva kell tartaniuk a szemüket", még nem szabad ünnepelniük. "Ma boldogok lehetünk, de holnap új nap következik" - nyilatkozta. "Muszáj résen lennünk, mert a körülmények változhatnak, és ezekkel a gumikkal néhány foknyi hőmérsékletkülönbség is óriási eltérést okoz."

"Az időjárás holnap változékony lehet, s nem tudjuk ez mekkora hatással lesz a gumikra és az autó balanszára. Emiatt készen kell állnunk arra, hogy változtassunk bizonyos dolgokon." Szombatra néhány fokos lehűlésre lehet számítani Melbourne-ben, ezért az aszfalt hőmérséklete csökkenhet. Pénteken 29 és 37 Celsius fok között ingadozott.

Forrás: Red Bull

Mark Webber délután 264 ezredmásodperccel kapott ki Vetteltől a szuperlágy gumikon, de a 2. helytől ő sem jár örömtáncot. "Nem lelkesedtünk be. Nem tudjuk, hogy a többiek mennyi benzinnel mentek ma" - mondta. "Összességében nem kezdtünk rosszul, de még elég sok feladatunk van."

A többi Forma-1-es csapatnál azonban szomorúan konstatálták, hogy a Red Bull megőrizte előnyét, és a téli teszteken végig rejtegették az autó valódi erejét.