Vágólapra másolva!
Ahogy arra számítani lehetett, a wokingi istálló az idei szezon után elveszíti névadó szponzorát. Egyelőre nem tudják, milyen formában vannak.

A McLaren csütörtökön megerősítette, hogy 2013 után nem hosszabbítják meg névadó szponzori szerződését a Vodafone-nal, amely 2007 óta volt a csapat partnere. Ez nem számít meglepetésnek, mert már tavaly híre ment, hogy a telekommunikációs cég nem kívánja folytatni az együttműködést. A McLarennél hozzátették, hogy az új szponzorral kapcsolatban csak december 2-án tesznek majd bejelentést.

Az istálló úgy vág neki a pénteken kezdődő új idénynek, hogy bizonytalan a formája felől. Jenson Button Melbourne-ben elismerte, hogy a barcelonai teszten a McLaren semmiképpen nem lett volna képes olyan köridőket elérni, mint amivel a Mercedes sokkolta az ellenfeleit.

"Vasárnap hűvösebb lesz, mint most van, de még így is melegebb, mint a teszten volt" - tette hozzá. "Az aszfalt itt nagyon más, és az egész pálya teljesen különbözik a barcelonaitól."

"A teszt utolsó napján már sokkal jobban éreztem magam az autóban, mert találtunk valamit a beállítások terén, egy olyan irányt, amely kedvemre való volt. A köridőket elnézve azonban volt néhány, amit mi biztosan nem tudtunk volna elérni."

A McLaren a csapatok többségével ellentétben nem a tavalyi autóját fejlesztette tovább, hanem alapjaiban új konstrukciót épített, s bár Button elismeri, hogy ebből az előszezonban adódtak nehézségek, meg van győződve róla, hogy hosszú távon ez volt az előnyösebb megoldás.

"Bizonyos dolgok, amiket a télen kipróbáltunk, nem igazán működtek, de ezeket az alkatrészeket ide nem hoztuk el" - mondta. "Még sok területen kell fejlődnünk, úgyhogy remélhetőleg hatékony munkát tudunk majd végezni a beállítások terén, megtalálva a hétvégére azokat, amelyekkel elégedettek leszünk."

Button új csapattársa, a Lewis Hamiltont váltó Sergio Pérez szintén úgy nyilatkozott, hogy a McLarennek fejlődnie kell. "Az autónk még nincs abban a helyzetben, mint amiben lennie kellene. Dolgoznunk kell rajta, hogy megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot" - ismerte el.

"Nekem még nincs F1-es győzelmem, úgyhogy nagyon szeretnék nyerni, de azért nem fogok őrültségeket csinálni" - ígérte. "Az a legfontosabb, hogy versenyről versenyre pontokat szerezzek."