Vágólapra másolva!
A fiatal mexikói elszántan küzd majd élete első futamgyőzelméért, de nem hagyja, hogy a túlzott akarás negatívan befolyásolja a teljesítményét. Gyorsabban beilleszkedett új csapatába, mint várta.

Sergio Pérez 2012-ben háromszor is felállhatott a dobogóra a Sauber színeiben, a Malajziai és az Olasz Nagydíjon ráadásul a második helyen végzett. Bár győzelmet még nem sikerült aratnia, erre idén jelentősen megnő az esélye, hiszen a mezőny egyik legjobb csapatához, a McLarenhez szerződött. Pérez elárulta, alig várja, hogy végre felállhasson a dobogó legfelső fokára.

"Minden F1-es versenyző az első futamgyőzelemről álmodik" - nyilatkozta a sajtónak Melbourne-ben. "Egész életemben erről álmodtam, de fogalmam sincs, milyen érzés lehet. Őszintén szólva, borzasztóan várom már a győzelmet."

Pérez azonban nem szeretné, ha igyekezete görcsös akarássá változna, hiszen ez ártana a teljesítményének. Tavaly Romain Grosjean is bevallotta, hogy túlzottan akarta a győzelmet, ami számtalan ütközéshez vezetett az idény során. "Normális módon fogok vezetni, nem fogok kétségbeesetten hajtani azért, hogy nyerjek. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom, pontokat kell szereznem. Tudom, hogy előbb-utóbb a győzelem is meglesz" - mondta.

A mexikói úgy érzi, sikerült beilleszkednie új csapatába, így felkészülten várhatja első McLaren-es idényét. "Az a célom, hogy legyőzzem Jenson (Buttont) és az összes többi versenyzőt - egyelőre minden jobban ment, mint vártam" - jelentette ki. "Elképesztő mennyiségű munka áll mögöttünk, rengeteg kilométert teszteltünk, és sok információt szereztünk. A mérnökeimmel is sokat kommunikáltam, ez is segít majd."

A többi csapattaghoz hasonlóan Pérez is óvatosan nyilatkozott a McLaren formájáról, a kezdeti győzelmek helyett a folyamatos fejlődés fontosságát emelte ki. "Az a célunk, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk - nem számít, hogyan kezdünk Ausztráliában. A legfontosabb, hogy magas szintet érjünk el. Természetesen ez majd akkor derül ki, ha elkezdődik az idény, de szerintem eddig jó munkát végeztünk."