Vágólapra másolva!
Az ausztrál biztos benne, hogy jövőre is kap szerződést a Red Bulltól, ha az előző évekhez hasonló teljesítményt nyújt. A csapatváltást sem zárja ki, bár gyengébb istállóhoz nem szeretne átigazolni.

Mark Webber úgy véli, csak a saját teljesítményén múlik, hogy a Red Bull 2014-re is meghosszabbítja-e a szerződését, a fiatalabb versenyzők közül ugyanis senki nem veszélyezteti az állását. Bár a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál versenyző Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne minden bizonnyal szívesen lenne Sebastian Vettel csapattársa, Webber szerint erre még várniuk kell.

A rutinos ausztrál azonban nem lepődik meg azon, hogy a sajtóban gyakran jelennek meg találgatások a jövőjéről, hiszen 36 évével a mezőny legidősebb versenyzőjének számít. "2009-ben arról beszéltek, hogy Kimi (Räikkönen) veszi át a helyemet" - nyilatkozta egy melbourne-i sajtótájékoztatón. "Ezzel jár, ha az ember egy élcsapatban versenyez, ráadásul a karrierje végéhez közelít. Az a helyzet, hogy a keselyűk már három-négy éve várakoznak."

"Egyszer eljön a nap, amikor abbahagyom, és valaki más fogja vezetni ezt az autót, ami akkor már lehet, hogy nem is lesz versenyképes" - tette hozzá. Webber 2007 óta erősíti a Red Bullt, az elmúlt négy évben azonban mindig csak egy szezonra kötött új szerződést. Ennek ellenére soha nem aggódik a minden év végén lejáró megállapodás miatt, hiszen amíg megfelelő eredményeket ér el, az istálló is számít a munkájára. Ezt egyébként a hét elején a csapatfőnök, Christian Horner is megerősítette. "Szerintem ez a csapat számára is elég egyértelmű" - mondta Webber. "Az elmúlt néhány évben sikeresek voltunk együtt. A csapatnak is ez az álláspontja, nyilvánvalóan jó ezt hallani."

Forrás: Red Bull

Noha Webber 36 évesen a hetedik szezonját kezdi meg az osztrákoknál, nem zárja ki teljesen, hogy egy másik istállónál fejezi be pályafutását. Tavaly például a Ferrarival folytatott tárgyalásokat. "Soha ne mondd, hogy soha" - nyilatkozta. "Elég valószínű, hogy a Red Bulltól vonulok vissza, de az ember soha nem tudhatja. Lehet, hogy holnap megcsörren a telefonom, és valaki előáll egy ajánlattal."

Azt azonban nehezen tudja elképzelni, hogy az évek óta élcsapatnak számító Red Bull után egy gyengébb csapatnál versenyezzen. "Rubens Barrichellót csodálom ezért" - utalt arra, hogy a brazil hat ferraris idény után a Hondához, majd a Brawn névre váltó istálló világbajnoki címe után a hanyatlásban lévő Williamshez szerződött. "Én ezt nem tudtam volna megcsinálni. Az élmezőnyben versenyzett, majd egyre lejjebb került - engem nem igazán lelkesít ez a gondolat."