Vágólapra másolva!
Az ausztrál tudja, hogy a tavalyinál meggyőzőbb teljesítményt kell nyújtania, ha Webber helyére pályázik. Szerinte a csapattársak soha nem lehetnek igazán jó barátok.

A Toro Rosso két versenyzője, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne hasonló teljesítményt nyújtott a tavalyi idényben. Az ausztrál inkább az időmérőkön, a francia pedig a futamokon jeleskedett, így az összesítésben Vergne 6 ponttal csapattársa előtt végzett. Ricciardo tisztában van vele, hogy idén már kevés lesz ez a teljesítmény, ha néhány éven belül szeretne felkerülni a Red Bullhoz. "Valószínűleg nem lesz elég, ha idén is úgy teljesítek, mint Jean-Eric" - nyilatkozta az Autosportnak. "Egyértelműen az a célom, hogy megpróbáljam megsemmisíteni őt."

Ricciardo ennek ellenére hangsúlyozta, nem ápol rossz viszonyt csapattársával, bár a versengés miatt szoros barátság sem alakulhat ki közöttük. "Néhány éve egymás ellen versenyzünk, így a kapcsolatunkra is a nagyobb versengés jellemző" - magyarázta. "Nem hiszem, hogy van két olyan csapattárs, akik nagyon jó barátok lennének. Erről Mark (Webber) is tudna mesélni" - tette hozzá honfitársa és Sebastian Vettel kapcsolatára utalva. "Ennek valószínűleg így is kell lennie. Ha túl közel kerülnénk valakihez, talán nem tudnánk 110 százalékot beleadni, mikor ellene küzdünk."

A téli tesztek után az erősorrend kiszámíthatatlanabbnak tűnik, mint valaha, így Ricciardo sem tudja megítélni, mire lehet képes az új Toro Rossóval. A tavalyi idényben a 9. helynél előrébb egyik futamon sem tudott végezni, idén viszont sokkal jobb eredményekre tör. "Nagyszerű lenne, ha felállhatnék a dobogóra, de még nem tudjuk, hogy állunk, mennyire versenyképes a csapatunk" - mondta. "Akkor sincs baj, ha az első néhány futam nem a terveink szerint alakul - Európában elég sok újításunk lesz, így pozitívan várhatjuk a folytatást."