Vágólapra másolva!
A Saubertől elküldött japán idén egy Ferrari 458 Italiát vezethet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) futamain.

Eldőlt, hol folytatja pályafutását Kamui Kobajasi, aki 2013-ra egyik Forma-1-es csapattól sem kapott versenyzői állást. A japán idén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által működtetett Hosszútávú Világbajnokság (WEC) futamain vesz részt a Ferrari egyik gyári csapatánál, az AF Corse színeiben. Kobajasi a GTE Pro kategóriában fog indulni egy Ferrari 458 Italia volánjánál.

"Megtisztelő, hogy a Ferrari család tagja lehetek. Keményen fogok dolgozni, és pályafutásom új fejezetében is mindent beleadok majd" - nyilatkozta a japán, aki a Toyota és a Sauber színeiben 60 Forma-1-es futamon indult, a tavalyi Japán Nagydíjon pedig a dobogóra is felállhatott. "Alig várom, hogy elkezdhessen a munkát az AF Corse csapatánál, és remélem, a bajnoki címért is harcolhatok."

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a korábbi Forma-1-es pilóták hosszútávú versenyeken folytatják karrierjüket. A Ferrari GTE csapatában versenyez például Giancarlo Fisichella is, a Williamstől elküldött Bruno Sennát pedig az Aston Martin igazolta le. Nick Heidfeld tavaly a Rebellion Racing prototípusát vezette, miután 2011 végén távoznia kellett az F1-ből.