Vágólapra másolva!
Dietrich Mateschitz csapattulajdonos kijelentette, hogy ha a német más csapathoz vágyna, elengednék. Mark Webbert képesnek érzi arra, hogy felvegye a versenyt Vettellel.

A Red Bull nagyfőnöke már többször megvédte Mark Webbert Helmut Marko kritikáitól. A csapat szakmai tanácsadója közismerten nincs jó véleménnyel Webberről, legutóbb azt mondta róla, hogy szerinte túlságosan hullámzó a formája, és nem képes megbirkózni a nehéz helyzetekkel.

Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója ugyanakkor bízik az ausztrál versenyzőben, és képesnek tartja rá, hogy legyőzze az előző három évben a bajnoki címet megnyerő csapattársát. "Amikor csúcsformában van, kemény ellenfele (Sebastian) Vettelnek" - nyilatkozta a Mateschitz a Salzburger Nachrichtennek. "Nehéz feladata van, de a csapat ugyanolyan felszerelést és bánásmódot garantál neki, mint Vettelnek."

"Szerencsések vagyunk, hogy két első számú versenyzőnk van."

Webber szerződését ezúttal is csak egy évvel hosszabbította meg a Red Bull, de az ausztrál pilóta a napokban kijelentette, hogy 2013-ra sem az utolsó szezonjaként gondol. Vettel kontraktusa 2014-ben jár le, Mateschitz azonban hozzá sem ragaszkodik mindenáron.

"Ha többé nem működne a kapcsolat közöttünk, értelmetlen volna megtartani őt csupán egy érvényes megállapodás miatt" - mondta. A gyakran emlegetett Ferrari-Vettel frigyre utalva megemlítette, hogy ő maga versenyzőként szívesen csatlakozna a patinás csapathoz. "Ha F1-es versenyző lennék, biztosan az lenne a vágyam, hogy a Ferrari pilótája legyek" - közölte. "De ez egyelőre nem probléma."