Vágólapra másolva!
A tavalyi és az idei tesztidőszakban is jól szerepeltek, de a csapat technikai igazgatója azt mondja, ezúttal kedvezőbb az autó viselkedése.

Egy éve sokan arra számítottak, hogy a Mercedesnél két év után végre megjöhet az áttörés, és folyamatosan az élmezőny tagjai lehetnek. Erre az adott alapot, hogy a csapat autója erősnek tűnt a tesztidőszakban, és úgy tűnt, ez így lesz élesben is, mivel az első versenyeken Michael Schumacher és Nico Rosberg egyaránt rendszeresen esélyes volt a dobogós helyekre, sőt, utóbbi megnyerte a Kínai Nagydíjat is.

A Mercedes később azonban leszakadt a legfőbb riválisaitól, többek között azért, mert a valódi fejlesztések készítése helyett inkább a gumik megértésére koncentráltak, valamint év közben megváltoztatták a szélcsatornában használt modell méretarányát.

Idén ismét kiváló formában zárta a tesztelést a csapat, az utolsó két tesztnapon, amikor többen kipróbálták autójukat kevés benzinnel, sem Lewis Hamiltont, sem Rosberget nem lehetett megverni a köridő tekintetében. Bob Bell technikai igazgató ugyanakkor közölte, hogy a csapat óvatosan készül az új idényre, bár optimistábban, mint tavaly.

"Tavaly meglehetősen erősnek látszottunk a téli tesztelés végén. De úgy gondolom, tisztában voltunk az autó képességeivel és a viselkedésével, és tudtuk, hogy nem bombaerős" - idézte őt az Autosport. "Idén valamelyest magabiztosabbak vagyunk, az autó viselkedése legalább sokkal inkább olyan, mint amire számítottunk."

"Alaposabban megértettük, hogy mit csinálunk jól és mit nem. Ez nagyobb optimizmust ad nekünk egy egyenletesebb szezonra."

Forrás: Mercedes

"Elégedettek vagyunk a fejlődésünkkel, de muszáj bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk az egész szezonban megtartani"

A Mercedes részéről azt is kijelentették, hogy a teszteredményekből még korai lenne bármire is következtetni a várható erősorrendet illetően. A Red Bull formája például nekik is rejtély.